17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCase relaxante pentru copiii noştri

Case relaxante pentru copiii noştri

Orice părinte vrea să-i ofere copilului său un mediu propice pentru a studia şi a se relaxa. De aceea, camera celui mic trebuie amenajată după anumite reguli, astfel încât să asigure confortul necesar copilului. Astfel apar noi probleme în ceea ce priveşte organizarea şi amenjarea locuinţei. Acelaşi lucru se întâmplă şi când copiii cresc şi au alte nevoi, de exemplu când împlinesc vârsta de mers la şcoală sau când devin adolescenţi.

Când vine vorba despre decorarea camerei celui mic, ne gândim în primul rând să creăm un mediu sigur, care să-i permită micuţului să-şi dezvolte creativitatea.

Aşa că accesoriile şi materialele pentru decorarea acesteia trebuie alese cu grijă. În primul rând, este bine să optaţi pentru materiale naturale, antialergice şi să evitaţi obiectele cu care acesta s-ar putea răni (margini ascuţite, jucării ce pot fi îngiţite, obiecte sau mobilier din sticlă etc.). Nu folosiţi finisaje reci, precum gresia sau metalul! Acoperiţi podeaua încăperii cu parchet din lemn masiv şi izolaţi-o cu ajutorul unei mochete sau a unui covor gros din fibre naturale, pentru că micuţul se va juca cu siguranţă pe jos.

Regula „materialelor naturale” este valabilă şi atunci când vine vorba de mobilier. Căutaţi un ansamblu de mobilier care să se poată modifica o dată cu creşterea copilului. Indiferent de alegerea făcută, cautaţi să amplasaţi mobilierul în aşa fel încât centrul camerei să rămână liber, pentru a permite celor mici să se joace. Nu uitaţi că mobilierul simplu este mai uşor de întreţinut iar suprafeţele cu o bună rezistenţă la uzură sunt cele mai recomandate. În materie de texturi şi cromatică, cel mai important este implicarea utilizatorului camerei, dacă acesta se află la vârsta la care îşi doreşte acest lucru. Pentru copiii foarte mici sunt recomandate nuanţele pastelate datorită efectului liniştitor.

De asemenea, trebuie să vă gândiţi şi ce modificări trebuie făcute în restul locuinţei pentru siguranţa copilului. Aşa că uitaţi-vă prin magazine după sisteme de blocare a uşilor de la camere, mobilier, electrocasnicelor şi, bineînţeles, protecţie pentru prize.


Puteţi obţine răspunsuri experte la întrebările şi problemele dvs.: ion.diamandi@romanialibera.ro

Cele mai citite

Ciucă știe calitățile pe care le așteaptă românii de la viitorul președinte

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, apare într-un clip video în care anunță ce calități ar trebui să aibă un candidat la funcția...

Putin depune jurământul pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei

Vladimir Putin depune jurământul de președinte al Rusiei, la începutul celui de-al cincilea mandat de șef al statului. Ceremonia se desfășoară la Moscova, la Palatul...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă