22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCasa Albă cere plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad

Casa Albă cere plecarea de la putere a lui Bashar al-Assad

Casa Albă a condamnat ferm vineri ultimele violenţe înregistrate în Siria şi a cerut plecarea imediată de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, ca urmare a situaţiei “foarte periculoase” din ţară.

“Statele Unite condamnă ferm violenţele împotriva membrilor opoziţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, adăugând că “aceste acte ilustrează faptul că promisiunile de reformă şi dialog făcute de regimul sirian” sunt false.

“Atacurile de astăzi (vineri – n.red.) ilustrează ultimele tentative ale regimului sirian de a reduce la tăcere opoziţia paşnică din interiorul Siriei. Preşedintele Assad trebuie să plece acum, înainte ca ţara sa să meargă mai departe în această direcţie foarte periculoasă”, a afirmat Jay Carney.

Unul dintre liderii opoziţiei kurde a fost asasinat vineri în Siria, unde regimul de la Damasc a reprimat violent noi manifestaţii ale opoziţiei.

Carney a remarcat că “aceste violenţe au avut loc la numai trei zile după eşecul înregistrat în Consiliul de Securitate în privinţa adoptării unei rezoluţii care prevedea trimiterea de observatori pentru drepturile omului în Siria”.

“Statele Unite vor încerca în continuare să mobilizeze comunitatea internaţională pentru susţinerea aspiraţiilor democratice ale sirienilor şi vor depune eforturi pentru a exercita presiuni asupra regimului Assad”, a adăugat el.

 

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...

One United Properties își umflă artificial profitul vânzând apartamentele către firmele pe care le deține. Implicat este și un bogătaș elvețian

Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu susțin că profitul dezvoltatorului pe care îl dețin, One United Properties, va fi de 525 milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă