27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCartierul animalelor fără stăpân, inaugurat la Cernavodă

Cartierul animalelor fără stăpân, inaugurat la Cernavodă

Peste 400 de câini, măgari şi cai sunt îngrijiţi la standarde europene într-un ultramodern adăpost construit recent lângă localitatea Cochirleni.

Organizaţia italiană Save the Dogs, împreună cu încă trei asociaţii similare din Marea Britanie, Suedia şi Finlanda au inaugurat ieri primul adăpost al animalelor fără stăpân construit conform standardelor europene. Rezultat al unei iniţiative demarate în umă cu trei ani, adăpostul este în realitate un mini-cartier în care câinii, dar şi alte animale fără stăpân beneficiază de hrană şi spaţii generoase. Adăpostul are dotări de ultimă generaţie, spaţii interioare şi exterioare ce se întind pe o suprafaţă de cinci hectare. În centru stau în prezent 350 de câini şi 70 de cai şi măgari, iar în viitorul apropiat va fi amenajat şi un spaţiu destinat pisicilor. „Este un lucru foarte bun. O societate care nu poate rezolva problema câinilor fără stăpân nu poate rezolva nici problemele copiilor şi pensionarilor”, a precizat europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, prezent la eveniment. Acesta a precizat că şi el are grijă de 70 de câini maidanezi şi a recomandat ca hrana animalelor să fie mai diversificată. Proiectul de la Cochirleni mai include şi amenajarea unei clinici veterinare unde va funcţiona un centru de bune practici pentru tinerii medici veterinari. De asemenea, potrivit Save the Dogs, centrul va deveni un obiectiv în care şcolarii  din Cernavodă şi localităţile învecinate vor putea învăţa despre îngrijirea animalelor. Autorităţile din Cernavodă au anunţat, tot în cadrul evenimentului, că la nivel local va fi demarat un recensământ al câinilor din gospodăriile oamenilor, iar aceştia vor fi marcaţi pentru a putea fi urmăriţi din satelit. Se încearcă astfel stoparea fenomenului de abandon al câinilor de către stăpâni. 

Vadim, câinii şi… politica

Ca de fiecare dată când apare în public, Corneliu Vadim Tudor nu scapă ocazia să-şi „înţepe” adversarii politici. „Avem acasă şi pe Dan Diaconescu, şi pe Elodia. Nu- l vreţi pe Emil Boc? Este un pechinez care mănâncă puţin şi face gălăgie mare”, a spus europarlamentarul. Acesta s-a arătat foarte interesat şi de adăpostul destinat măgarilor.

În centru stau în prezent 350 de câini şi 70 de cai şi măgari, iar în viitorul apropiat va fi amenajat şi un spaţiu destinat pisicilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă