7.2 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialCartier de 30 de blocuri in locul fostei piete de vechituri

Cartier de 30 de blocuri in locul fostei piete de vechituri

CLUJ-NAPOCA. Peste 250 de locuinte sociale vor fi construite pe cheltuiala autoritatilor locale in zona fostei piete de vechituri din municipiul Cluj-Napoca, in zona cunoscuta sub numele de „Oser”. Viceprimarul PNL al orasului, Adrian Popa, a declarat ca acest nou cartier va avea o gradinita si un cabinet medical.
Suprafata cartierului, care va avea 286 de locuinte, va fi de 2,8 hectare. Pe acestea vor fi ridicate circa 30 de blocuri cu cate trei nivele. Lucrarile vor incepe in cateva luni, dupa ce va fi terminata licitatia pentru proiectarea si executia blocurilor.
Deja municipalitatea a alocat 20 de miliarde lei vechi pentru demararea proiectului. Potrivit lui Popa, pentru finantarea lucrarilor, autoritatile locale mai pot aloca intre 250 si 300 de miliarde lei, sume care vor proveni din creditul de 1.500 de miliarde lei oferit municipalitatii de catre BCR.
Blocurile vor avea apartamente cu cate o camera sau cu doua camere. Ele vor fi destinate celor care vor fi evacuati din casele nationalizate si care au fost retrocedate fostilor proprietari. Adrian Popa a mai declarat ca noile constructii vor fi trecute in domeniul public al orasului ca sa nu poata fi vandute.
Constructia unui apartament va oscila intre 10.000 si 35.000 de euro, in functie de suprafata acestuia.
In Cluj-Napoca, cea mai ieftina garsoniera depaseste 20.000 de euro. Primaria va face, insa, economii deoarece terenul de constructie dispune de toate utilitatile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă