13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCarte: „Despre frumuseţea uitată a vieţii“

Carte: „Despre frumuseţea uitată a vieţii“

Printre cărţile pe care le puteți savura în acest weekend se numără şi „Despre frumuseţea uitată a vieţii” de Andrei Pleşu, apărută la Editura Humanitas.

„Dacă îţi acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur- împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, vei găsi destule argumente să te bucuri. Lucrurile (încă) funcţionează. Şarpanta lumii (încă) ţine. Mai există încă oameni întregi, tradiţii vii, întâlniri miraculoase. Trăim într-un sos toxic, dar el conţine încă mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare încă să ia în serios agitaţia noastră propagandistică, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trăi. Se poate trăi bine. Se poate (încă) trăi frumos“, scrie Andrei Pleşu într-o carte ce se vrea o pledoarie pentru normalitate.

„E vorba, în fond, de câteva gânduri rapide asupra unor subiecte esenţiale la care, în «clipa cea repede» a vieţii zilnice, nu mai apucăm să reflectăm.” 

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă