19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCarne de porc în sos de portocale

Carne de porc în sos de portocale

Despre carnea de porc știm că e mai greoaie și deobicei se gătește ca fel principal destul de consistent. Pentru astăzi îți propunem o rețetă mai ușoară cu carne de porc, pe care să o serveşti cu garnitură de broccoli. Astfel vei avea parte de o masă ușoară, dar și consistentă și sățioasă.

Ce ai nevoie? (pentru 2 porții)

2 felii cotlet de porc medii (sau 4 mai mici)

3 portocale

Zahăr

Sare

Piper

300 grame de broccoli

Boia dulce

50 ml suc de portocale

50 ml suc de roșii

Ulei de măsline

2 căței usturoi

Ghimbir

Apă

Cum se prepară?

În primul rând vei stoarce zeama de la portocale într-un vas, în care vei pune cotletele de porc. Condimentezi cu sare și piper după gust și le lași la marinat timp de aproximativ 30 de minute.

Între timp vei curăţa usturoiul și îl vei toca mărunt mărunt, după care pui niște ulei la încins pentru carnea de porc pe care o vei găti împreună cu sosul în care a stat la marinat.După ce începe să se rumenească, torni și sucul de roșii și cel de portocale și presari niște ghimbir deasupra. La foc mic lași să se gătească / călească și semi-fiarbă carnea.

Într-o altă tigaie pui niște ulei de măsline la încins și pui broccoli la gătit. Amesteci cu o lingură de lemn până încep să se călească și adaugi usturoiul. Când începe să se simtă mirosul pregnant de usturoi, poți să iei tigaia de pe aragaz.

În tigaia cu carnea de porc mai presari niște boia dulce (sau boia picantă, dacă îți place mai iute) și oprești focul când mâncarea este gata.

Când servești, în farfurie poți pune și câteva felii de portocală și să ornezi cu pătrunjel de exemplu.

Poză 1

Cotletele să nu fie foarte groase

Poză 2

Portocalele să fie mai mari, ca să ai de unde stoarce zeamă

Poză 3

Broccoli l în combinație cu usturoiul are un gust incredibil de bun 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă