18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialCarne confiscată și amenzi usturătoare pentru proprietarii restaurantelor de pe litoral

Carne confiscată și amenzi usturătoare pentru proprietarii restaurantelor de pe litoral

Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din restaurantele de pe litoral: Mai mult, inspectorii au aplicat amenzi de circa 30.000 de lei într-o săptămână, informează Mediafax.

În perioada 6 – 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Citește și: Protecţia Consumatorilor dă AMENZI pe LITORAL. Vezi motivele

Au fost verificaţi un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, cinci braserii, șapte unităţi tip bufet, nouă baruri, șapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete îngheţată, o cantină, unităţi localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.800 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4.739 kg, lapte şi produse lactate – 702 kg, peşte şi produse din peşte – 1.071 kg, ouă – 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.

Cele mai citite

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, este expusă la București

Cea de-a 67-a ediție a World Press Photo, cea mai importantă expoziție globală de fotojurnalism, este expusă în Piața Universității din București. Expoziția va putea...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă