19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCârnatul cu diametrul de un metru

Cârnatul cu diametrul de un metru

Singurul restaurant din ţară care aparţine unei instituţii publice, dar este deschis publicului larg, „Memo 10Ţ, va participa la Concursul de gătit în aer liber care a ajuns la a patra ediţie. Directorul Seviciului public „Cantinei de ajutor social”, Gelu Vişan, a declarat că echipa de bucătari pa prepara un cârnat cu diametrul de un metru, dar şi alte mâncăruri.

„O să gătim un gulaş din carne de viţel în suc propriu, iar la secţiunea grătar vom avea o surpriză, un cârnăcior cu diametrul de un metru. Tot la grătar vom avea scăriţe cu un sos dulce-acrişor. Este un cârnăcior gril şi va avea foarte multe spire”, a precizat Gelu Vişan.

Premieră pentru restaurant

Este pentru prima dată când municipalitatea participă la acest concurs de gătit, care adună în fiecare toamnă zeci de echipe venite din toată ţara pe platoul mallului Polus. „Memo 10 a fost deschis la începutul acestui an şi a reuşit deja performanţa de a se instala în inimile clujenilor ca un simbol al oraşului nostru. Managementul acestui restaurant este asigurat de către un director foarte ambiţios, care nu se dă în lături de la nici o provocare. Astfel, după maratonul gastronomic internaţional pe care l-a organizat la Zilele Clujului, a venit rândul unei demonstraţii de măiestrie la o competiţie clujeană care promite să devină o tradiţie”, a afirmat şi primarul municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu.

Zeci de echipe vor participa anul acesta la concurs

Campionatul internaţional de gătit în aer liber – Cupa Polus Center Cluj-Napoca – va avea loc în perioada 9-11 septembrie şi îşi propune ca la ediţia din acest an să doboare un nou record gastronomic mondial cu 1.500 de porţii de stifado de porc (preparat grecesc), care vor fi prezentate în tot atâtea farfurii, pe o masă de 180 de metri pătraţi. Coordonatorul echipei care va încerca această provocare va fi bucătarul Tibi Kiss Budai. Acesta a reuşit la ediţia de anul trecut să înscrie un alt record mondial, după ce echipa sa a gătit 210 pui pe o singură tavă.

Anul acesta la campionat vor participa peste 40 de echipe care îşi vor demonstra măiestria în prepararea diverselor mâncăruri, inspirate din toate bucătăriile lumii. Categoriile de concurs sunt la plită, ceaun, grătar şi creaţie, iar preşedintele juriului este maestrul bucătar englez Burc Tuncel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă