0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCARNAGIU în India, după ce două trenuri au DERAIAT din cauza inundațiilor

CARNAGIU în India, după ce două trenuri au DERAIAT din cauza inundațiilor

Cel puțin 20 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite în India, după ce două trenuri expres au deraiat, în noaptea de marţi spre miercuri, din  cauza inundațiilor, informează Mediafax.

Scafandri au intervenit şi au reuşit să salveze până miercuri dimineaţa aproximativ 300 de pasageri, potrivit unor oficiali. Zeci de persoane au fost trimise la spital în stare critică.

“Încercăm să salvăm pasageri. Este în curs o intervenţie umanitară ca pe timp de război. Verificăm toate vagoanele în căutare de pasageri blocaţi”, a declarat Anil Saxena, un purtător de cuvânt Ministerului Căilor Ferate, conform Reuters.

Douăsprezece vagoane ale expresului Kamayani, care se îndrepta către Varanasi, de la Mumbai, a deraiat în apropiere de Harda, în statul Madhya Pradesh (centru) chiar înainte de miezul nopţii. Şase vagoane ale expresului Janata au deraiat în acelaşi timp, a anunţat Ministerul.

Ploi musonice abundente şi un ciclon au ucis în ultimele zile peste 100 de persoane în întreaga ţară, în inundaţii, alunecări de teren şi surpări de clădiri.

Peste 25.000 de persoane au murit anul trecut în accidente implicând garnituri de tren vechi şi supraaglomerate care circulă pe o reţea feroviară depăşită moral.

Un fost ministru al Căilor Ferate a declarat că, dacă reţeaua ar fi fost întreţinută, accidentul nu ar fi avut loc. “Este absolut inacceptabil. Este un simptom al unui cancer adânc înrădăcinat în sistemul căilor ferate”, a declarat Dinesh Trivedi pentru presă.

Premierul Narendra Modi a alocat fonduri masive, anul acesta, în vederea modernizării reţelei, însă o îmbunătăţire va fi resimţită peste mai mulţi ani.

Şeful Consiliului Căilor Ferate A.K. Mittal a declarat pentru presă că o revărsare de ape a avut loc în zonă cu doar câteva minute înainte ca trenurile să ajungă acolo, afectând şinele. “Cu zece minute înainte trenurile mergeau normal. Nu era nicio problemă”, a spus el.

Reţeaua căilor ferate indiene transportă aproximativ 23 de milioane de persoane zilnic.

“Cele două accidente de tren din Madhya Pradesh sunt profund tulburătoare. (Sunt) profund îndurerat de pierderea de vieţi” omeneşti, afirmă Modi într-un mesaj postat pe Twitter.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la New York, s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres. Întâlnirea de la sediul ONU a avut...

USR: O nouă ordonanţă de urgenţă prin care premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă atacul asupra economiei româneşti

Liderul USR Cătălin Drulă anunţă că joi a apărut o nouă ordonanţă de urgenţă prin care ”premierul PSD Marcel Ciolacu şi PNL îşi continuă...

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă