26.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCare este culoarea prefectului?

Care este culoarea prefectului?

Despre Claudiu Palaz, actualul prefect al judeţului Constanţa, s-au scris multe. Nimeni nu a putut stabili însă cu ­exactitate culoarea sa politică. Cu excepţia unor funcţionari uitaţi prin birouri, poate chiar de pe vremea primului secretar Mihai ­Marina, domnul Palaz este unul dintre cei mai vechi combatanţi ai instituţiei amintite.

La început, în perioada în care Prefectura se afla în raniţa ­PDSR, actualmente PSD, Claudiu Palaz lua lecţii de la prefectul Martin. Acum nici măcar nu-i răspunde la telefon! Cât au fost pedesereii în floare le-a cântat în strună.

În timp, îmbrăcând mereu haina apoliticului, a învăţat să supravieţuiască. Inclusiv în perioada în care în fruntea Prefecturii s-a aflat apoliticul liberal Culeţu. Degeaba a încercat dumnealui, cu toate pârghiile puse la dispoziţie de PNL, aflat la guvernare, să se lepede de Claudiu Palaz, pe considerentul că îl moştenise de la PDSR! Nu numai că nu a reuşit să-i clintească nici un fir de păr, dar, ca o ironie a soarţii, Culeţu s-a dus, adică a fost schimbat din funcţie, iar Palaz a rămas!! Şi, ca un supliment consistent la ironia soartei, dibaci cum îl ştiu, fostul ucenic a ajuns el însuşi prefect!

Pentru că niciodată nimeni nu i-a identificat culoarea politică, prefectul de Constanţa rămâne, în peisajul local, un personaj pitoresc şi misterios, de care foarte mulţi se tem! S-a spus, am scris şi eu, că pumnul de fier al prefectului este reprezentat de primarii care îl susţin. S-a mai subliniat că ar fi avut un cuvânt decisiv de spus la alegerile pentru şefia PDL Constanţa.

Am crezut că sunt simple zvonuri, dar constat că anumiţi politicieni se arată a fi extrem de preocupaţi de soarta relaţiilor dintre prefect şi Gigi Chiru, liderul pedeliştilor constănţeni! Deloc întâmplător, temerile că ar fi ceva putred în Danemarca au apărut după debarcarea lui Chiru de la IJC. Degeaba declară Mitroi că totul este O.K. Prefectului îi plac oamenii puternici.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă