19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCare este cea mai eficientă metodă pentru a controla obezitatea

Care este cea mai eficientă metodă pentru a controla obezitatea

Dieta mediteraneană reprezintă o metodă mai eficientă de controlare a cazurilor de obezitate decât monitorizarea caloriilor zilnice,arată un studiu publicat recent în Postgraduate Medical Journal (PMJ) și preluat de Mediafax.

De asemenea, autorii studiului afirmă că dieta mediteraneană ar putea fi mai eficientă decât dietele sărace în grăsimi în ceea ce priveşte menţinerea pe termen lung a unei greutăţi corporale optime, informează bbc.com.

Studiul publicat în PMJ pune sub semnul întrebării recomandarea formulată de medicii din National Health Service (NHS) din Marea Britanie în privinţa monitorizării cuantumului zilnic de calorii, spunând că aceasta nu este cea mai bună abordare contra obezităţii.

Semnatarii studiului critică industria specializată în medicamente pentru slăbit, afirmând că aceasta se concentrează pe restricţia calorică, în loc să promoveze "o nutriţie sănătoasă".

Ei promovează cu această ocazie dieta mediteraneană, care include fructe, legume, nuci, seminţe şi ulei de măsline, întrucât aceste alimente reduc foarte repede riscul de infarct şi accident vascular cerebral.

Dieta mediteraneeană este de mulţi ani asociată cu starea de sănătate bună şi cu sănătatea inimii. Ea promovează abundenţa în dieta zilnică a fructelor şi legumelor proaspete, cerealelor integrale, uleiului de măsline, nucilor şi seminţelor, dar şi a cărnii de pasăre şi de peşte, în locul cărnii roşii, untului şi grăsimilor animale.

Autorii studiului spun că adoptarea dietei mediteraneene după un infarct este de aproape trei ori mai eficientă în privinţa riscului de deces în comparaţie cu administrarea de statine, medicamente care au rolul de a reduce concentraţiile de colesterol.

Cele mai citite

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă