20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialCapitala va avea 12 tabere pentru sinistraţi

Capitala va avea 12 tabere pentru sinistraţi

Primăria Capitalei va construi 12 tabere pentru sinistraţi, câte două centre în fiecare sector, care să poată fi folosite de bucureşteni în caz de calamităţi naturale.

Astfel, taberele vor fi 12 şcoli cu sălile de sport aferente, ce vor fi dotate cu materiale şi echipamente folosite în situaţii de urgenţă, precum generatoare independente de energie sau truse individuale de supravieţuire, potrivit unui protocol semnat între municipalitate şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

De asemenea, în proiectul Primăriei se precizează şi construirea a 12 puţuri de apă potabilă de minim 170 de metri adâncime, echipate cu pompe submersibile. 

În sectorul 1, taberele vor fi la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, de pe Calea Giuleşti şi la Şcoala Nr.45 „Titu Maiorescu”, de pe Calea Dorobanţilor.

În sectorul 2, taberele vor fi la Şcoala Nr. 40, de pe strada Peris şi la Colegiul Naţional” Iulia Haşdeu”, de pe Bulevardul Ferdinand I. 

În sectorul 3, taberele vor fi la Şcoala Nr.80, de pe Calea Dudeşti şi la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, de pe bulevardul Nicolae Grigorescu.

În sectorul 4, taberele vor fi la Şcoala Nr. 96, de pe Strada Rezonanţei şi la Şcoala Nr.165, de pe strada Aleea Slătioara.

În sectorul 5, taberele vor fi la Şcoala Nr.103, de pe strada Vigoniei şi la Şcoala Nr.143, de pe strada Banu Mărăcine.

În sectorul 6, taberele vor fi la Şcoala Nr.117, de pe strada Fabricii şi la Liceul Teoretic” Eugen Lovinescu”, de pe strada Valea lui Mihai.

În cele 12 tabere se vor putea adăposti cel puţin 3.000 de sinistraţi.

Conform Municipalităţii, durata de execuţie a lucrărilor este de trei luni, iar costul investiţiei este estimat la 2,3 milioane de lei,  bani ce vor proveni integral din bugetul Primăriei Capitalei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă