3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialMETEO: Caniculă și furtuni, până marți seară în toată țara

METEO: Caniculă și furtuni, până marți seară în toată țara

Canicula va persista duminică și luni în mai multe zone dn țară și, totodată, de duminică până marți seară, vor cădea ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, potrivit unei noi informări emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), scrie Mediafax.

Informarea este valabilă de duminică până marți, la ora 23.00.

Potrivit acesteia, de duminică, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni canicula va persista în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Începând cu seara zilei de duminică și până la sfârşitul zilei de marţi, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor avea trecător aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.

ANM a anunțat vineri că se vor înregistra, de sâmbătă până luni, în toată ţara, temperaturi de 35 – 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, vremea caniculară fiind la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sud şi est.

Cele mai citite

28 noiembrie, ziua cea mare a Bucovinei! Se împlinesc 105 ani de la unirea cu țara

1918 a fost un an deosebit. România a fost la un pas să dispară ca stat, dar a terminat să fie mai mare...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă