12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCaniculă: România a dat în clocot

Caniculă: România a dat în clocot

Meteorologii atenţionează că avem cod galben de joi până sâmbătă, inclusiv, în toată ţara din cauza temperaturilor care vor depăşi 35 de grade mai ales în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde şi disconfortul termic va fi accentuat, potrivit realitatea.net.

Joi valorile termice, încurajate de un soare torid încă de la primele ore ale zilei, vor tot urca, aşa că cele mai mici temperaturi vor depăşi 28 de grade, iar temperaturile cele mai mari, în sud şi est, vor atinge şi 37 de grade, cu o maximă de 35-36 şi în încinsa Capitală care va nu zări azi petic de nor, nu va simţi pală de vânt şi nu va avea parte de nici un strop de ploaie.

Dacă vă este cald joi, îndarmaţi-vă cu putere pentru vineri, pentru că de fapt abia pentru vineri este anunţat vârful de caniculă. Soarele va domina toată ţara, iar maximele vor trece de 30 de grade în toată ţara, cu vârfuri termice de 37-38 de grade în centrul şi sudul Moldovei, în mare parte din Dobrogea şi Muntenia, cu acelaşi vârf termic insuportabil, de 36-37 de grade şi în Bucureşti.

Weekendul începe tot cu soare neîndurător şi maxime incendiare de 36-37 de grade mai ales în sud şi est, valoare aşteptată şi în Capitală unde cerul va fi senin. Nici în rest însă nu e rost de răcoare, valorile termice urmând să nu scadă sub 30 de grade.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă