13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCandidatii PSD, evaluati de activistii PCR

Candidatii PSD, evaluati de activistii PCR

Potentialii candidati ai PSD Hunedoara pentru viitoarele alegeri locale sau generale sunt evaluati de o comisie condusa de trei fosti activisti de rang inalt ai PCR. Actiunea a debutat in urma cu aproximativ o luna si se desfasoara la nivelul fiecarei organizatii locale a partidului si trebuie finalizata in luna mai.Astfel, posibilii candidati pentru functiile de primari, consilieri locali si judeteni din cadrul filialei PSD sunt nemultumiti de faptul ca activitatea lor este judecata, in stil comunist, de fosti activisti de frunte ai PCR, cu atat mai mult cu cat in prezent se poarta discutii aprinse pe seama Legii Lustratiei.
Peste 50 de membri ai PSD Hunedoara au trecut pana acum prin filtrul Departamentului de Administratie si Interne al partidului pentru a fi evaluati in vederea unei potentiale prezente a lor pe una dintre listele de candidati pentru alegerile locale din 2008.

Tovarasul prim si secretarii

Seful comisiei de evaluare este nimeni altul decat fostul prim-secretar PCR pe municipiul Deva, Ilie Lavu, o persoana cu puternice radacini in nomenclatura comunista. Pe langa acesta, din comisie mai fac parte Aron Parva, fost secretar PCR cu probleme organizatorice in judet, si fostul secretar PCR cu probleme economice, Milica Neagoe.
Toti social-democratii din judet care isi doresc ca, in 2008, sa candideze pentru fotoliul de primar, consilier local sau judetean au trecut prin fata celor trei persoane si au raspuns unor intrebari, iar, in functie de raspunsuri, au primit note. Printre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un membru PSD pentru a putea fi promovat pe o lista de candidati se numara activitatea politica, competenta, pregatirea profesionala si imaginea publica.
Actiunea de evaluare initiata de conducerea filialei PSD pare, la prima vedere laudabila, insa, cel putin la nivelul organizatiei judetene este discreditata din start, avand in vedere trecutul unor persoane care fac aceasta evaluare. Acum, cand toata lumea vorbeste despre necesitatea lustrarii tuturor fostilor nomenclaturisti din toate structurile si functiile, social-democratii sunt analizati chiar de catre fosti reprezentanti ai regimului comunist.

Presedintele filialei ii sustine pe comunisti

Situatia nu pare sa-l deranjeze deloc pe presedintele organizatiei judetene, Victor Vaida, el fiind chiar unul dintre potentialii candidati evaluati de Ilie Lavu, Aron Parva si Milica Neagoe. Mai mult decat atat, liderul social-democrat sustine ca, indiferent de trecutul pe care l-au avut, cei trei sunt membri ai PSD si au dreptul sa-si spuna punctul de vedere in orice fel de situatie.
“Cei trei domni sunt membri de calitate ai partidului. Ei au fost desemnati ca membri ai acestui departament in urma cu mai bine de un an, cand au avut loc alegerile in cadrul filialei. Nu i-a pus nimeni acum in mod special pentru aceasta actiune. Si eu am fost evaluat de ei, la fel ca orice membru de partid, am primit note si nu m-a deranjat deloc ca au facut parte din comisie. In ceea ce priveste Legea lustratiei, aceasta nu este deocamdata in vigoare, iar in plus nu vad care este legatura ei cu evaluarea candidatilor. Cand va aparea legea, vom vedea care sunt prevederile ei si le vom aplica. Nu poti sa condamni pe cineva dupa atatia ani”, a afirmat liderul PSD Hunedoara.
In fata lui Ilie Lavu, Aron Parva, Milica Neagoe si ceilalti membri ai Departamentului de Administratie si Interne al organizatiei judetene au mai fost examinati si alti potentiali candidati. Multi dintre acestia sustin ca evaluarea le-a lasat un gust amar. “M-am simtit ca inainte de 1989, cand am fost evaluat tot de catre comunisti”, a declarat consilierul judetean Ioan Rus.

Cele mai citite

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă