20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCând va fi anunțat noul GUVERN al Republicii Moldova

Când va fi anunțat noul GUVERN al Republicii Moldova

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Ion Sturza, va prezenta componența Guvernului pe 2 ianuarie, informează Moldpres citată de Agerpres.

Candidatul la funcția de prim-ministru a avut o întâlnire cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, despre care a declarat că a fost una productivă și că s-a discutat despre procedura de prezentare a programului de guvernare și a Cabinetului de miniștri.

“În termenul prevăzut de Constituție, urmează să fie convocat Biroul permanent pentru a stabili ziua ședinței speciale a Parlamentului în care voi cere votul de încredere al deputaților”, a declarat Sturza.

“În zilele ce urmează voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, care așteaptă să fie anunțați candidații la funcția de miniștri. Rămân pe principiul că aceștia trebuie să fie persoane neafiliate politic. Vom forma o echipă care va include foarte multe nume noi, dar nu întâmplătoare. Lista deja va fi gata sâmbătă dimineața, iar duminică membrii Guvenului desemnat urmează să semneze declarația de integritate”, adăugat Sturza.

Ion Sturza a fost desemnat, la 21 decembrie, de către șeful statului, Nicolae Timofti, pentru funcția de premier. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

COMUNICAT DE PRESĂ „SPITALUL FOIȘOR” DESPRE STAREA PACIENTULUI FLORIN PIERSIC

Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, în urma unei plângeri depuse de un membru al echipei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă