7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialCanada trimite 40 de medici şi specialişti în Sierra Leone

Canada trimite 40 de medici şi specialişti în Sierra Leone

Canada a anunțat că va trimite 40 de medici şi specialişti militari în Sierra Leone pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de Ebola în Africa de Vest.

Militarii, medicii, infirmierele, tehnicienii medicali şi personalul de susţinere vor fi trimişi pentru o perioadă maximă de şase luni alături de omologii lor britanici la centrul Kerry Town, care tratează populaţia infectată cu acest virus, a precizat ministrul Apărării, Rob Nicholson, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Rona Ambrose, a promis un nou ajutor în valoare de 20,9 milioane de dolari (15 milioane de euro) pentru zece organisme umanitare canadiene care luptă pe teren împotriva epidemiei.

Ea afirmă că sunt necesari cel puţin 350 de lucrători străini pe lună pentru a asigura rulajul personalului în instituţiile care îngrijesc persoanele infectate din Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Aceste ţări se confruntă cu o penurie de medici, infirmiere, asistenţi psihosociali, ingineri pentru apă şi asanare, precum şi specialişti în prevenţia şi controlul infecţiilor, a declarat ea.

"Cerem personalului din domeniul Sănătăţii să se alăture luptei împotriva Ebola", a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Crucea Roşie canadiană se va ocupa de recrutarea personalului voluntar şi de formarea acestuia. Voluntarii vor fi trimişi în misiuni de două luni în regiune, mai scrie Mediafax.

Noua finanţare ridică la 113,5 milioane de dolari (80 de milioane de euro) contribuţia totală a Canadei pentru combaterea epidemiei care a provocat moartea a aproximativ 5.700 de persoane din cele 16.000 de cazuri înregistrate în ultimul an.

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România, în scădere

În primele zece luni ale acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, comparativ cu perioada similară...
Ultima oră
Pe aceeași temă