4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialCampania "Joy for Nepal" a depășit 100.000 euro. De unde a venit...

Campania “Joy for Nepal” a depășit 100.000 euro. De unde a venit majoritatea banilor

Campania "Joy for Nepal", de ajutorare a victimelor cutremurului din luna aprilie, a depășit pragul de 100.000 euro. Campania inițiată de alpinistul Alex Găvan a strâns majoritatea banilor din donații prin SMS.

"Joy for Nepal", campania pe care Alex Găvan a inițiat-o după cutremurul din aprilie, din țara asiatică, a adunat 101.000 euro, majoritatea bani proveniți din donații în valoare de 2 euro prin SMS. Numărul de telefon a fost pus la dispoziție prin platforma www.donatie.ro. De asemenea au mai fost strânși bani din: donaţii cu cardul, transferuri bancare de la persoane private, sponsorizări de la companii, precum şi iniţiative de strângere de fonduri.

În perioada august-septembrie se vor mai putea face donaţii pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal precum şi sponsorizări.

"Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect. Gândul că sunt zeci de mii de oameni care au contribuit mă emoţionează și mă umple de recunoștință. Mă simt de parcă am urcat împreună un vârf de peste 8000 de metri – al şaptelea optmiar al meu. Aşa cum şi în Himalaya, după ce ai atins vârful trebuie să şi revii în tabăra de bază pentru a se considera ascensiunea completă, acum urmează partea a doua a proiectului: finanţarea responsabilă şi transparentă a acestor bani în activităţi de reconstrucție. Până la această dată, partenerii noştri din Nepal, Karuna-Shechen, au făcut evaluarea nevoilor în teren. Acum suntem în discuţii cu ei pentru identificarea proiectelor pe care le vom finanţa şi pe care le vom anunţa public odată ce le stabilim", a declarat Alex Găvan, conform site-ului oficial al campaniei.

Toţi banii strânşi vor ajunge la oamenii din Nepal, prin intermediul organizaţiei Kharuna-Shechen, fondată de autorul Matthieu Ricard.

Obiectivul campaniei este să finanţeze reconstrucţia comunităţilor izolate care au fost afectate de cutremurul din 25 aprilie 2015, precum refacerea de şcoli.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă