7.2 C
București
duminică, 20 octombrie 2024
AcasăSpecialCamin pe lacul din Gheorgheni pentru studentii UBB

Camin pe lacul din Gheorgheni pentru studentii UBB

CLUJ. Cel mai exotic camin studentesc din Romania va fi construit de Universitatea „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca in noul campus din cartierul Gheorgheni. Partial, noua constructie va fi ridicata deasupra lacului.
Presedintele Consiliului Academic al UBB, Andrei Marga, a afirmat ca acest camin face parte din programul national de construire a 10.000 de noi locuri de cazare pentru studenti, lansat in perioada in care profesorul clujean era ministru al Educatiei Nationale, intre 1997 si 2000. Reprezentantul institutiei de invatamant superior a adaugat ca ar fi preferat ca noua constructie sa fie amplasata pe un alt teren, pentru ca ridicarea sa in zona lacului este extrem de costisitoare. Doar cei doi piloni de pe lac vor costa 30 de miliarde lei.
Pana atunci, insa, universitatea clujeana investeste masiv in celelalte cladiri din campus. Este vorba de un camin aflat aproape de finalizare si de o aripa a sediului Facultatii de Stiinte Economice. De asemenea, UBB va cheltui 2,2 miliarde lei pentru crearea unor retele de Internet de mare viteza in caminele din complexul studentesc Hasdeu.
Anul acesta vor fi cablate caminele I, III si V. Deja, fibra de Internet a fost adusa pana la intrarea in toate caminele din complexul studentesc, dar retelele de calculatoare folosesc deocamdata cablaje improvizate de catre studenti.
Andrei Marga nu a pierdut prilejul sa aminteasca de faptul ca cele mai multe dintre investitii sunt facute de UBB din resursele proprii, in principal din taxele incasate de la studenti. De pilda, anul acesta, conducerea institutiei de invatamant superior va investi in cladiri o suma de 105 miliarde lei, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii va oferi doar 10,3 miliarde lei.

Cele mai citite

Andrew Tate: Nu pot decât să mă rog pentru o moarte la fel de eroică ca Yahya Sinwar

Andrew Tate a postat sâmbătă pe social media că se roagă să moară la fel ca fostul lider Hamas Yahya Sinwar. „Nu pot decât să...

Adrian Câciu: Creșterea redevențelor, a TVA, plafonarea salariilor și pensiilor vor fi doar discuții în 2025

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că o analiză amplă despre fiscalitate va fi în 2026 Ministrul Investițiilor  și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a...

Andrew Tate: Nu pot decât să mă rog pentru o moarte la fel de eroică ca Yahya Sinwar

Andrew Tate a postat sâmbătă pe social media că se roagă să moară la fel ca fostul lider Hamas Yahya Sinwar. „Nu pot decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă