14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCamere video in scolile din Zalau

Camere video in scolile din Zalau

– Valoarea investitiei in echipamente de supraveghere depaseste doua milioane de lei.

Toate cele 29 de unitati de invatamant din Zalau vor fi supravegheate, in curand, de camere video. Consilierii municipali au aprobat proiectul ce prevede implementarea unui sistem de monitorizare a incintelor si activitatilor din scolile si gradinitele din Zalau. Valoarea investitiei depaseste doua milioane de lei si va fi suportata din bugetul local. In opinia autoritatilor locale, un astfel de sistem este mai putin costisitor decat angajarea de personal pentru paza.
Camerele de supraveghere vor fi instalate atat in curtile celor 29 de institutii, cat si pe coridoare. "Dorim sa achizitionam astfel de sisteme in unitatile de invatamant din municipiu pentru a supraveghea posibilele efractii si pentru a preintimpina violenta in scoli. Aceasta este prima etapa si ne dorim ca in viitor sa interconectam aceste sisteme astfel incat sa fie posibila monitorizarea in cadrul Politiei Comunitare", a declarat Radu Capilnasiu, primarul Zalaului. El a adaugat ca salile de clasa nu vor fi supravegheate prin acest sistem.
In judetul Salaj, din 504 unitati de invatamanaciente de paza. Conform unui raport al Inspectoratului scolar Judetean Salaj, din 458 cladiri care trebuie supravegheate, 48 au sistem de pasa asigurat de personalul propriu, 13 au camere video amplasate in curti, sali de clase ori pe coridoare si 226 sunt vizitate de agentii de politie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc din Ploiești

Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din...
Ultima oră
Pe aceeași temă