12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCălin Nistor, PROPUS din nou adjunct al DNA, de către Cazanciuc. Nistor...

Călin Nistor, PROPUS din nou adjunct al DNA, de către Cazanciuc. Nistor a fost propus şi de Ponta, dar l-a REFUZAT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea pentru numirea lui Călin Nistor, care asigură interimatul la Direcţia Naţională Anticorupţie, în funcţia de procuror şef adjunct al DNA.

“Ministrul Justiţiei a transmis astăzi, 26 aprilie 2013, Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea pentru numirea în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Călin Nistor”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei remis România liberă.

Citeşte şi Călin Nistor a ACCEPTAT poziţia de adjunct al DNA – surse

Ministerul Justiţiei subliniază şi care sunt motivele pentru care Călin Nistor a fost propus adjunct la DNA: “a lucrat neîntrerupt în cadrul DNA începând din anul 2006, dobândind o experienţă semnificativă atât în ceea ce priveşte urmărirea penală, cât şi activitatea managerială. Având în vedere calitatea actuală, de procuror şef al DNA, domnul Călin Nistor cunoaşte problematica acestei structuri, astfel încât numirea sa în funcţie ar fi de natură să asigure şi continuitatea în activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

Amintim că, potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews, Nistor, ar fi acceptat funcţia de adjunct la DNA, la trei săptămâni după ce a refuzat-o. Călin Nistor a refuzat propunerea în contextul în care a fost făcută de cel care ocupa atunci funcţia de ministru interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta.

Victor Ponta a numit-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, atunci când se afla la ministerul Justiţiei, însă nu făcuse nicio propunere pentru funcţia de adjunct. Acest lucru i-a atras atunci criticile procurorului general de atunci Daniel Morar, care sublinia că niciun procuror DNA nu a fost propus pentru noua conducere.

Procurorul Călin Nistor a fost delegat pentru şase luni în funcţia de procuror-şef la DNA. Nistor a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PICCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citeşte şi Călin Nistor, şeful interimar al DNA, a REFUZAT oferta lui Ponta de adjunct la DNA. El este solidar cu Daniel Morar si cei 90 de procurori protestari

Potrivit dispoziţiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă