23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCalifornia: Carantină pentru cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola

California: Carantină pentru cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola

Statul american California a ordonat plasarea în carantină timp de 21 de zile a tuturor persoanelor care se întorc din ţările africane cele mai afectate de epidemia de Ebola şi care au avut contact cu cei afectați de febra hemoragică.

"Astăzi (miercuri), stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede plasarea în carantină pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a contracta şi transmite Ebola", a declarat directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din California (CDPH), Ron Chapman, citat de Mediafax.

Acest protocol are ca obiectiv "protejarea sănătăţii şi securităţii californienilor şi sporirea măsurilor existente", a adăugat el.

"O persoană care nu a fost în contact cu un bolnav de Ebola nu va fi plasată în carantină", a precizat directorul CDPH, enumerând ca zone de risc Guineea, Liberia şi Sierra Leone, cele trei ţări cel mai grav afectate de Ebola în Africa de Vest.

Anunţurile din New Jersey şi New York privind plasarea în carantină, în anumite condiţii, a persoanelor suspectate de infectare cu Ebola în Liberia, Guineea sau Sierra Leone au creat confuzie în Statele Unite.
În New Jersey, cazul unei asistente revenite din Sierra Leone şi plasate în carantină deşi nu prezenta niciun simptom a generat o polemică aprinsă. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul acestui stat din Estul american a anulat carantina.

Autorităţile sanitare americane au emis luni un nou program de supraveghere pentru toate persoanele care se întorc din aceste zone, îndepărtând măsura privind plasarea în carantină obligatorie. Noul program prevede măsurarea temperaturii corpului constant şi anunţarea în mod amănunţit a contactelor avute de persoanele supravegheate, mai scrie Mediafax.

În plus, Pentagonul a ordonat, miercuri, plasarea în carantină a tuturor militarilor care s-au întors din Africa de Vest.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă