17.3 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCalificarea, innobilata cu un egal

Calificarea, innobilata cu un egal

Steaua a reusit sa adauge calificarii in primavara europeana o noua performanta notabila: egal, scor 1-1, cu campioana Frantei, Olympique, pe terenul acesteia. Lyon este echipa care a castigat lejer grupa in disputa cu Real Madrid, a obtinut victoria in patru partide, a remizat in doua, cu Real si Steaua, si a primit numai trei goluri. Am prezentat acest palmares al campioanei Frantei, aflata la un pas sa castige cel de al saselea titlu consecutiv, el conturand mai bine performanta Stelei obtinuta miercuri noapte la Lyon.
Cosmin Olaroiu a abordat curajos meciul de la Lyon, fara sa-i fie teama de forta adversarului, dovedita in Liga Campionilor si in Hexagon. Prestatia campioanei noastre pe stadionul Gerland a confirmat declaratiile antrenorului ca Steaua nu a venit sa se apere. Steaua a inceput curajos meciul si a fost rasplatita de golul lui Dica din minutul 2, o reusita ce poarta marca atacantului nostru – preluare pe piept si reluare prin foarfeca, fara sperante pentru portarul Coupet. A fost primul gol inscris de oaspeti in Liga Campionilor pe stadionul Gerland, in fata spectatorilor lyonezi, in acest sezon. Un gol de nota 10, care avea sa-i aduca lui Dica si titlul de jucator al meciului. Luata prin surprindere, echipa lui Gerard Houllier se dezmeticeste repede si egalarea vine dupa zece minute, cand Alou Diarra readuce egalitatea pe tabela cu o lovitura cu capul.
Au urmat 78 de minute de joc in care Steaua s-a luptat de la egal la egal cu cei de la Olympique. Echipa lui Olaroiu si-a creat chiar mai multe ocazii de a inscrie, iar Dica a fost din nou in prim-plan. Steaua, e adevarat, nu a avut posesia, dar nu a taiat jocul, i-a asigurat cursivitatea, a reusit sa faca fata pressingului francezilor din ultimele minute si a avut in Cernea portarul providential, care s-a opus cu succes atacurilor gazdelor.
Faptul ca antrenorul Houllier a inceput meciul fara mai multi titulari (Cris, Juninho, Fred) nu poate stirbi cu nimic meritele campioanei noastre. Tehnicianul francez a considerat, mai mult ca sigur, echipa noastra o victima sigura, a luat ca etalon meciul de la Bucuresti si a preferat sa-si menajeze unii jucatori. A fortat victoria in partea a doua a meciului, cand i-a introdus in teren pe Toulalan, Remy si Wiltord, care insa nu au putut sa intoarca rezultatul.
Olaroiu a riscat si el. A uitat de jucatorii aflati sub pericolul celui de-al treilea galben, i-a folosit pe Goian, Ghionea si Nicolita, a inceput cu Radoi titular, le-a acordat credit lui Cernea, Stancu si Cristocea, noutatile Stelei fata de meciul de la Bucuresti pierdut cu 0-3. Rezultatul campionei noastre, datorat jocului ambitios si curajos, reprezinta, orice s-ar spune, o performanta notabila, pentru care intreaga echipa si Cosmin Olaroiu merita felicitari.

UEFA a platit regeste

Confruntarea de la Lyon a fost una fara miza pe plan fotbalistic, cele doua echipe jucand cu calificarea in buzunar, ea existand insa pe plan financiar, suma pusa la bataie de UEFA fiind deloc neglijabila: 600.000 de euro pentru victorie si 300.000 de euro la meci egal.
Nu am facut socoteala cati bani au castigat lyonezii. Stim insa cati bani i-a adus Stelei calificarea in grupele Ligii Campionilor: 8,1 milioane de euro Ð 2 milioane de euro de la UEFA pentru calificare, 2,4 milioane de euro pentru cele sase partide disputate, 1,2 milioane de euro pentru cele cinci puncte si 2,5 milioane de euro din vanzarea biletelor pentru meciurile disputate acasa. Apoi, mai sunt banii care s-au “intors” spre jucatori, iar daca datele comunicate de conducerea clubului ros-albastrilor sunt adevarate, atunci fiecare fotbalist titular al Stelei a castigat cate 140.000 de euro. Acum poate se intelege mai bine de ce exista aceasta lupta acerba in campionatul nostru pentru castigarea unui loc in Liga Campionilor.

Cele mai citite

Grupul România Liberă se alătură boicotului împotriva ”Clubului de Presă”

Recent, Grupul România Liberă, care cuprinde atât ziarul România Liberă cât și Academia Cațavencu, a decis să se distanțeze de controversatul ”Club de Presă”...

Mesajul de Paști al Patriarhului Daniel: ,,Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Daniel a transmis credincioșilor un mesaj cu ocazia Sfintelor Paști: „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă