20.9 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCalificare de infarct: Steaua a ajuns în grupele Ligii Europa

Calificare de infarct: Steaua a ajuns în grupele Ligii Europa

Formaţia Steaua s-a calificat în grupele Ligii Europa, după ce a învins, joi seară, în deplasare, la loviturile de departajare, scor 4-3 (0-0, 0-1), echipa elveţiană Grasshopper Zurich, în manşa secundă a play-off-ului competiţiei, potrivit Mediafax.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Salatici, în minutul 77. În tur, Steaua a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0.

La penaltiuri pentru Steaua au marcat B. Stancu, Surdu, Angelov şi Latovlevici, în timp ce pentru elveţieni au înscris Salatici, Abrashi şi Hajrovici. Au ratat Smiljanici şi Adili, ambii de la Grasshopper.

Grasshopper Zurich: 27. Benito – 3. Paulinho, 4. Vallori, 6. Smiljanici, 2. Voser – 35. Salatici – 9. Lang (14. Hajrovici ’46), 15. Cabanas (8. Abrashi ’82), 28. Toko, 31. Zuber (25. Adili ’72) – 7. I. Emeghara. Antrenor: Ciriaco Sforza.

Steaua: 12. Tătăruşanu – 3. Emeghara, 4. Abrudan, 23. Geraldo, 14. Latovlevici – 5. D. Stoica (20. Angelov ’55), 26. Bicfalvi – 8. Răduţ (91. C. Matei ’83), 10. Cr. Tănase, 24. Surdu – 28. B. Stancu. Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Cartonaşe galbene: I. Emeghara ’80 / Abrudan ’16, Geraldo ’30, Angelov ’75, Emeghara ’81. Latovlevici ’92.

Arbitri: Milorad Mazici – Milovan Ristici, Igor Radojcici – Miodrag Gogici (toţi Serbia).

Ilie Dumitrescu: Meritul pentru calificare este al jucătorilor

Antrenorul echipei Steaua, Ilie Dumitrescu, a declarat, joi, pentru Pro TV, că meritul pentru obţinerea calificării în grupele Ligii Europa le aparţine jucătorilor, care au reuşit să strângă rândurile şi să depăşească oboseala acumulată în ultima perioadă.

“A fost un meci cu o încărcătură extraordinară, aş vrea să-i felicit pentru atitudine, pentru felul în care s-au mobilizat. Am întâlnit o echipă bine pregătită, organizată. Meritul pentru calificare este al jucătorilor. I-am felicitat, a fost o perioadă foarte grea, am avut trei jocuri în şapte zile, am mers cu autocarul multe ore, au fost anumite probleme, dar jucătorii au dat dovadă de dăruire, am reuşit să strângem rândurile. Nu a fost un joc spectaculos, dar am reuşit să ţinem piept, cu puţină şansă. Tătăruşanu a reuşit să ne aducă această calificare”, a spus Dumitrescu.

Presa elveţiană: Grasshopper a picat testul nervilor

“Grasshopper a picat testul nervilor. Visul european al lui GCZ s-a încheiat, dar băieţii lui Sforza au luptat admirabil până în ultima secundă”, a titrat cotidianul Blick, după meci.

Tages Anzeiger a notat că Grashopper “a capitulat doar la loteria penaltiurilor”. “GCZ a forţat până la loviturile de la 11 metri în faţa unei echipe mai bune, dar acolo s-a împiedicat. Cel mai în vârstă jucător, Smiljanici, 34 de ani, şi cel mai tânăr, Adili, 16 ani, au ratat. În timpul regulamentar Grasshopper putea marca şi golul doi, până la urmă a ajuns meritat în prelungiri. Steaua a fost pe Letzigrund inocentă şi practic inexistentă”, a notat sursa citată.

“Grasshopper a eşuat la penaltiuri”, a titrat Neue Zurcher Zeitung.

Cele mai citite

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă