17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialBute vrea reunirea centurilor la Bucureşti

Bute vrea reunirea centurilor la Bucureşti

Pentru a şaptea oară campion mondial la categoria supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute are în plan să urce în ring pentru unificarea tuturor centurilor la Bucureşti. Un astfel de meci al pugilistului ro-mân în Capitală va fi însă extrem de dificil de organizat din cauza contractului pe care sportivul l-a semnat cu o televiziune americană.

Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box  (FRB), unul dintre cei mai implicaţi oameni în organizarea galei de box în cadrul căreia Lucian Bute şi-a apărat cu succes la Bucureşti, pentru a opta oară, titlul mondial IBF în faţa lui Jean Paul Mendy, a dezvăluit ieri că are în plan unificarea centurilor la categoria supermijlocie în Capitală.

„Într-adevăr, ne gândim foarte serios să organizăm meciul pentru unificarea centurilor la Bucureşti, dar nu ascund faptul că acest lucru va fi infinit mai greu de înfăptuit ca gala precedentă, nu numai din pricina costurilor mult mai ridicate”, a spus şeful FRB. „ La mijloc mai este şi contractul pe care Lucian Bute îl are semnat cu o televiziune americană, care trebuie respectat. Asta nu înseamnă însă că nu avem nicio şansă. Avem şanse, dar va fi extrem de dificil. În plus, nu vă ascund că m-a deranjat faptul că o parte din mass-media a fost maliţioasă vizavi de gala lui Bute din România, iar dacă se va insista pe această direcţie, cu siguranţă că nu va mai fi vorba ca Lucian să urce în ring la Bucureşti”, a conchis Rudel Obreja.

Lucian Bute s-a declarat însă imun la cârcotelile apărute în presă la adresa sa sau a meciului cu Jean Paul Mendy. „Ştiam că vor exista cârcotaşi înaintea meciului de la Bucureşti, aşa că în săptămâna de dinaintea întâlnirii cu Mendy n-am deschis televizorul decât pentru a asculta muzică”, a mărturist ieri sportivul. „Nu voiam să mă încarc negativ cu diverse reacţii mai puţin binevoitoare şi am încercat să iau în seamă doar lucrurile bune care s-au întâmplat. Lucru pe care l-am reuşit. Din punctul meu de vedere totul a fost perfect. Atmosfera din sala Romexpo a fost fantastică, iar când Andra a cântat imnul naţional pentru mine, mi s-au tăiat picioarele de o emoţie de nedescris în cuvinte. Abia aşteptam să înceapă meciul pentru că ştiam în acea clipă toate emoţiile vor dispărea. Şi aşa a fost”, a spus Lucian Bute.

Andrade, adversar periculos în ring, prieten bun în afară

Pugilistul nostru a recunoscut că în clipa în care şi-a văzut adversarul de la Bucureşti pe punctul de a cădea şi-a dat seama că a câştigat meciul. „Când l-am văzut cum cade, am fost sigur că nu se va mai ridica. Este o regulă nescrisă că atunci când cazi în faţă este greu să te mai ridici. Iar Mendy nu s-a clătinat în stânga sau în dreapta, ci a venit fix în faţă”, a explicat Lucian Bute. Cât despre cel mai dificil adversar de până acum, Bute a recunoscut că a fost mexicanul Liberto Andrade. „Toate meciurile pe care le-am avut până acum au fost grele, dar, dacă mă gândesc un pic, cred că prima partidă cu Andrade (n.r. –  în faţa căruia  şi-a apărat pentru a doua oară titlul de campion) a fost cea mai dificilă, poate şi din cauză că a fost controversată.

Am câştigat la puncte (n.r. – arbitrii au decis în unanimitate în favoarea românului), dar faptul că în ultima repriză eram epuizat şi am căzut (n.r. – în ultimele secunde Andrade l-a trimis la podea pe Bute, care a fost numărat de arbitru, şi au existat voci care au afirmat că numărătoarea nu ar fi fost corectă) a aruncat o umbră asupra victoriei. Am demonstrat că sunt cel mai bun după ce i-am acordat revanşa şi am câştigat. Oricum, am rămas extrem de bun prieten cu Andrade în afara ringului, pentru că este un tip extrem de modest şi cum mult bun simţ”, a spus Lucian Bute.

Fără frică în faţa viitorului adversar

Până la un eventual meci de unificare a centurilor anul viitor, Lucian Bute îl va avea de înfruntat pe americanul Kelly Pavlik pe data de 5 noiembrie. „Sunt pregătit să boxez cu Kelly Pavlik oriunde în lume. Cel mai probabil, meciul va avea loc în Atlantic City (n.r. – încă nu s-a stabilit oraşul gazdă al galei, dar organizatorii au de ales între Atlantic City şi Las Vegas), dar voi merge fără nici o teamă. Aştept însă cu mare interes meciul lui Pavlick de pe 6 august (n.r. – pentru a-l întâlni pe Lucian Bute, Kelly Pavlick va trebui să-l învingă pe Darryl Cunningham în Covelli Centre din Youngstown). Deocamdată, Lucian Bute se gândeşte să „evadeze”, la finalul acestei săptămâni, într-o bine meritată vacanţă după mai bine de două luni de muncă grea în care  slăbirile pentru cântarul oficial au fost cel mai terifiant coşmar.   

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan a luat decizia! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români, a decis să pună capăt carierei sale de arbitru central, la vârsta de 44 de...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă