15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBunurile companiei Impact au fost puse sub sechestru

Bunurile companiei Impact au fost puse sub sechestru

Instanţa a pus sechestru asigurator pe bunuri de 16,8 milioane lei ale Impact Developer&Contractor, în favoarea ANAF, în cadrul unui dosar în care administratorul unei firme este suspectat de o fraudă de 4 milioane euro, reprezentând taxe şi impozite aferente unor vânzări de terenuri către Impact, informează Mediafax.

În septembrie 2011 Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis-o în judecată pe Ruxandra Maria Stegaru, administrator la Sqrw Development SRL şi asociat al Fondamento Forte SRL şi Patagonia Invest SRL, acuzată de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii susţin că în 2004 Ruxandra Stegaru a prejudiciat bugetul de stat cu 15,63 milioane lei prin vânzarea unor terenuri din Băneasa, cu o suprafaţă totală de 43,2 hactare, la preţuri mult subevaluate către Fondamento Forte şi Patagonia Invest, firme pe care le deţinea, şi vânzarea părţilor sociale ale acestora, ulterior, către dezvoltatorul imobiliar Impact.

Compania a anunţat, într-un comunicat transmis Bursei, că a aflat miercuri de pe portalul Ministerului Justiţiei că la solicitarea Ministerului Public instanţa a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor Impact Developer & Contractor până la concurenţa sumei de 16,82 milioane lei, în favoarea ANAF, reprezentând statul ca parte civilă pagubită de Ruxandra Stegaru.

Sechestrul asigurator este impus pentru a împiedica vânzarea unui activ.

Impact arată că din septembrie 2011 până în prezent în dosar au avut loc doar amânări ale judecării cauzei, astfel că nu există vreo hotărâre judecătorească privind stabilirea prejudiciului.

“Mai mult, societăţii Impact Developer & Contractor SA nu i s-a comunicat niciun moment argumentele pentru care are calitatea de parte responsabilă civilmente, ştiind doar ca această calitate i-a fost atribuită de reprezentantul Ministerului Public prin citativul anterior întocmit în aceasta cauză. Răspunderea Impact nu este antrenată pentru fapta proprie, ci pentru presupusele fapte ale persoanei fizice Stegaru Ruxandra”, precizează Impact.

Compania va ataca prin recurs sechestrul asigurator.

“Impact Developer & Contractor SA consideră măsura instituită excesivă şi nepotrivită activităţii unei societăţi comerciale, cu atât mai mult cu cât compania este listată şi deciziile de înstrăinare a activelor se fac prin anunţarea publică şi cu acordul prealabil al acţionarilor”, arată dezvoltatorul imobiliar.

Compania mai precizează că are suficiente active libere de sarcini, a căror valoare stabilită de evaluatori independenţi şi atestaţi depăşeşte de peste 16 ori suma solicitată de ANAF.

“În consecinţă, considerăm că nu va fi afectată nici activitatea societăţi Impact Developer & Contractor SA şi nici garanţiile constituite în favoarea partenerilor financiari ai companiei”, concluzionează compania.

Compania are un capital social de 197,8 milioane lei, divizat în 197,8 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan Ioan Popp, preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general al Impact, cu 16,52% din titluri. În acţionariat se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din acţiuni. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă