16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialBunuri contrafăcute de aproximativ jumătate de milion de lei, descoperite în Portul...

Bunuri contrafăcute de aproximativ jumătate de milion de lei, descoperite în Portul Constanţa

Vameşii şi poliţişti constănţeni de frontieră au descoperit, luni, în două containere sosite în Portul Constanţa Sud din China, jante auto şi jucării contrafăcute cu o valoare de aproximativ 500.000 de lei, pe numele adminisratorilor societăţilor destinatare fiind întocmite dosare penale, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, primul container, sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, era încărcat cu peste 2.000 de jante auto din oţel, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală unei mărci de producţie românească. Jantele auto, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, ambalate în cutii de carton, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lăsate în custodia comisionarului vamal.

Peste câteva ore a fost verificat şi un al doilea container, sosit pentru o societate din oraşul Haţeg, ce conţinea peste 4.000 de jucării – maşinuţe din plastic şi jocuri de perspicacitate. Şi aceste jucării, în valoare de circa 200.000 de lei, erau susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală, fiind oprite de autoritatea vamală.

Pe numele administratorilor societăţilor comerciale, doi cetăţeni români, au fost întocmite dosare penale pentru “punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Cele mai citite

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

EXCLUSIV. Pasivitatea Ministerului Turismului a condus compania statului LIDO SA în faliment. Blat în favoarea afacerii fostului ministru Bogdan Drăgoi?

Numiri cu întârziere ale administratorilor speciali, schimbări suspecte ale acestora și lipsa unei apărări firești în instanțe sunt doar o parte dintre deciziile luate...
Ultima oră
Pe aceeași temă