11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialBunea Stancu: Comisia ministrului Sănătăţii, care a venit la Spitalul Judeţean din...

Bunea Stancu: Comisia ministrului Sănătăţii, care a venit la Spitalul Judeţean din Brăila, nu a fost legală

Preşedintele Consiliul Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ”nu a fost legală” comisia Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care a venit miercuri să medieze conflictul izbucnit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

 

‘Comisia care a fost ieri la Brăila nu a fost legală. Nu avea ce să caute la Brăila, dar pentru a aplana ceea ce s-a întâmplat ieri, nu cred că a fost un lucru rău că a venit. Adevărul este că sunt oameni de specialitate, a fost profesorul Molnar, au fost oameni care au o anumită experienţă şi pot da nişte soluţii în ceea ce ni se întâmplă astăzi. Toată lumea se aştepta să incrimineze manageriatul de acolo, să incrimineze Consiliul Judeţean, dar nu s-a întâmplat asta’, a declarat Stancu.

Preşedintele CJ a mai spus că, din discuţiile purtate cu membrii comisiei, a aflat că la Brăila sporurile salariale sunt date toate la nivel maxim. ”Contractul Colectiv de Muncă de la Brăila este mult mai permisiv decât contractul colectiv pe ramură, existent în momentul de faţă’, a opinat Bunea Stancu.

Raportul Comisiei Ministerului Sănătăţii care a analizat situaţia conflictuală de la Spitalul Judeţean Brăila a evidenţiat că sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, Agerpres.

Comisia a mai arătat că, din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii. Mai mult, sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat şi este supradimensionată schema de personal administrativ.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţa de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar. Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei.

Unitatea sanitară se află în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea unui dialog, în vederea rezolvării reorganizării unităţii, într-un cadru legal.

Cele mai citite

Cea mai mare despăgubire achitată în 2023, în România

O companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) a achitat, anul trecut, în baza poliţei de asigurare...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...
Ultima oră
Pe aceeași temă