6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialBulgaria cere ajutor de la UE pentru a securiza frontiera cu Grecia

Bulgaria cere ajutor de la UE pentru a securiza frontiera cu Grecia

Bulgaria a solicitat ajutor financiar din partea Comisiei Europene pentru a-şi întări securitatea la frontiera cu Grecia şi a se evita crearea unei rute alternative de migraţie, a indicat ministrul de interne Rumiana Bacivarova, după reuniunea de joi, de la Luxemburg, a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene, transmite vineri agenţia Novinite, citată de Agerpres. 

Guvernul bulgar a primit de asemenea oferte din partea altor state comunitare dispuse să ofere ajutor pe baze bilaterale, a mai indicat Rumiana Bacivarova, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne de la Sofia. 

Ţările UE au convenit că nu este în interesul nimănui crearea unei rute alternative de migraţie la cea care traversează Balcanii de Vest, acum practic închisă. 

Potrivit aceluiaşi comunicat, Rumiana Bacivarova a mai declarat că măsurile de securitate convenite pentru graniţa dintre Grecia şi Turcia ar trebui să fie aplicate şi la frontiera Turciei cu Bulgaria. 

Tot joi, ministrul de externe de la Sofia, Daniel Mitov, a atras atenţia că Uniunea Europeană ar trebui să acţioneze pentru a evita crearea unei rute bulgare pentru migranţii dornici să ajungă în Europa Occidentală. 

Separat, presa britanică de miercuri a anunţat că guvernul de la Londra a decis să doneze Bulgariei 40 de vehicule militare Land Rover pentru a ajuta la combaterea imigraţiei ilegale.

Cele mai citite

Secretarul de stat pentru relația cu Republica Moldova s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Secretarul de stat Adrian Dupu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, s-a întâlnit cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac. Întâlnirea...

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...

Cîțu, la ieșirea de la DNA: “Mi-am îndeplinit atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare”

Senatorul Florin Cîțu, fost premier, susține că a aprobat achizițiile de vaccinuri anti - Covid "cu respectarea legislației în vigoare". Cîțu a făcut această declarație...
Ultima oră
Pe aceeași temă