10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBudapesta: Ungaria sprijină intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în luna...

Budapesta: Ungaria sprijină intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în luna martie

Ministrul ungar de externe, Janos Martony, a declarat, miercuri, la Budapesta, că sprijină aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen în martie 2011, informează Agerpres.

În contextul criticilor din partea Franţei şi Germaniei la adresa celor două ţări, potrivit cărora acestea nu ar fi pe deplin pregătite să intre în spaţiul Schengen, şeful diplomaţiei ungare a spus că trebuie să se acţioneze cu realism, transmite agenţia APA.

‘Trebuie să fim realişti în ceea ce priveşte punerea în practică a obiectivului nostru de extindere cât mai repede posibil a spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România’, a spus Martony.

El a subliniat că Ungaria, în calitate de preşedinte în exerciţiu al UE, este conştientă de îngrijorarea exprimată de Germania şi Franţa, dar a arătat că România şi Bulgaria ar trebui să se alăture zonei Schengen în luna martie, aşa cum s-a convenit iniţial.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, şi omologul său francez, Brice Hortefeux, au trimis, la sfârşitul lui 2010, o scrisoare Comisiei Europene, în care arătau că este ‘prematură’ primirea ca membri în Schengen a României şi Bulgariei, referindu-se la lipsa de progrese a acestor ţări în lupta împotriva corupţiei şi criminalităţii organizate.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă