12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBucurestiul, "plombat" provizoriu

Bucurestiul, “plombat” provizoriu

Peste o suta de artere importante ale Capitalei au fost ciuruite de gropi dupa ultimele precipitatii. Primarul general, Sorin Oprescu, promite ca incepe reparatiile la cele care au un grad mai mare de periculozitate, urmand ca restul sa fie  "plombate" in decurs de cateva zile.
Muncitorii firmelor de asfaltare vor lucra 24 de ore din 24, activitatea lor fiind monitorizata. Cele mai mari probleme care au facut imposibila circulatia au fost depistate pe Bd. Iuliu Maniu din cartierul Militari, intersectia de la Razoare si soseaua Antiaeriana. Aici, primarul a promis ca incepe reparatiile chiar cu o seara in urma, solicitand operatorilor de salubritate sa curete apa si zapada de pe aceste artere, pentru a se putea interveni. Oprescu a precizat  ca este vorba despre reparatii provizorii, aceste  "plombari" ale gropilor urmand sa fie inlocuite cu reabilitarea efectiva a arterelor. De altfel, primarul general s-a intalnit ieri cu reprezentantii firmelor care au castigat contractele pentru strazi in Bucuresti pentru a cere interventia de urgenta, mentionand ca, in cazul uneia dintre companii, Eurovia, a fost executata o parte din garantia depusa de firma, din cauza faptului ca aceasta nu si-a respectat obligatiile contractuale la timp in privinta gropilor. In cazul in care nu vor face reparatiile la timp, firmele risca sa piarda garantia pentru calitatea lucrarilor efectuate, care reprezinta 5% din valoarea contractelor.

Inspectorii municipalitatii, scosi pe teren in ultimele zile, au depistat gropi mari pe numeroase artere ale Capitalei. In sectorul 1 se circula destul de greu pe Bd. Bucurestii Noi, str. Pajura, str. Jiului, Calea Grivitei, Podul Constanta, Bd. Ion Mihalache, toate artere extrem de aglomerate. In sectorul 2, arterele cele mai ciuruite au fost sos. Colentina, Bd. Lacul Tei, Bd. Barbu Vacarescu si str. Teiul Doamnei, in sectorul 3 – zona Pasajului Muncii, in sectorul 4 – sos. Giurgiului, Bd. Cantemir, Tineretului, Calea serban Voda, iar in sectorul 5 – sos. Antiaeriana, Bd. Sebastian, Prelungirea Ferentari etc. Avand in vedere ca nu este prima oara cand sunt necesitate reparatii de urgenta la strazi in decurs de mai putin de o luna, primarul general le-a cerut constructorilor sa foloseasca solutia experimentala testata saptamana trecuta pentru acoperirea unei gropi de aproximativ 2 metri patrati in zona Eroii Revolutiei din sectorul 4. Oprescu s-a declarat satisfacut de solutia gasita, dar a recunoscut ca metoda nu a fost folosita pana in prezent deoarece costurile sunt destul de mari – in jur de 3.000 de euro pentru acoperirea unei gropi de un metru cub. Directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman, a precizat ca substanta a fost pusa la dispozitia primariei gratuit de catre o firma franceza pentru experiment. Noua metoda poate fi aplicata pana la temperaturi de minus 20 grade Celsius.

» Sume incasate in 2009

Numai pe parcursul anului trecut sase dintre firmele care au fost contractate sa intretina strazile din Capitala au incasat peste o suta de milioane de lei. Cel mai mult a luat Eurovia Construct International, urmata de Eiroconstruct Trading 98, Tehnologica Radion, Strabag si Han Group.

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă