21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialBucureștenii vor avea căldură, imediat ce temperaturile vor înregistrate vor fi mai...

Bucureștenii vor avea căldură, imediat ce temperaturile vor înregistrate vor fi mai mici de 10 grade

Primăria Capitalei a anunțat, joi, că sistemul de termoficare este pregătit să furnizeze căldură imediat după ce, timp de trei zile consecutiv, se vor înregistra valori medii zilnice de 10 grade Celsius sau mai puțin, între orele 18.00 și 06.00, informează Mediafax.

„Cunosc exact situaţia care se manifestă în fiecare an, atunci când vine toamna şi temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 și 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislatiei, pentru ca oamenii să nu mai aştepte această perioadă în frig”, a precizat primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în următoarea perioadă vor începe probele necesare furnizării agentului termic pentru sezonul de încălzire 2016-2017.

„La cererea expresă a instituţiilor cu caracter social şi educativ, respectiv spitale, şcoli, grădiniţe, creşe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii a început furnizarea agentului termic pentru încălzire”, mai precizează Primăria Capitalei.

În ultimii cinci ani, octombrie a fost luna în care s-a început furnizarea căldurii în sistemul centralizat, respectiv: 06.10.2010, 12.10.2011, 24.10.2012, 03.10.2013, 26.10.2014 şi 13.10.2015.

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti de intrare în insolvenţă şi a desemnat administratorul provizoriu. În acest context, Firea a spus că furnizarea energiei termice nu va fi întreruptă şi nici angajaţii regiei nu trebuie să se teamă din cauza situaţiei regiei. RADET se află în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Regia asigură 74% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi companii).

 

Cele mai citite

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă