18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBucharest Jazz Orchestra

Bucharest Jazz Orchestra

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20:00, la ARCUB puteţi asculta un mix inedit de jazz și muzică urbană la concertul „Povești din București“, susţinut de Bucharest Jazz Orchestra.

Înființat în 2012, Bucharest Jazz Orchestra, condus de trompetistul Sebastian Burneci, este un ansamblu independent de jazz din care fac parte mai mulți muzicieni de top (atât din România, cât și din Italia sau Republica Moldova): Paolo Profeti (saxofon), Cristi Lăbuș (trombon bas), Silviu Groaza (trompetă), Florian Radu (trombon), Adi Cojocaru (trombon).

Secția ritmică este condusă de Johnny Bica (pian) și are multiple componente, cea de bază fiind formată din Michael Acker (contrabas) și Tavi Scurtu (tobe). Cu un stil unic și o muzică originală, grupul s-a remarcat prin colaborări muzicale deosebite: cu soliști precum Virgil Ianțu sau cu trupe precum Brigada Artistică Urbană sau Vunk.

Primul material discografic al Bucharest Jazz Orchestra se numește Povești din București și poartă amprenta personală a fiecărui membru al grupului pentru că oferă o felie din viața trăită în acest oraș pestriț.

Albumul este plin de diversitate și abordează stiluri diferite: de la piese descriptive precum Insomnii la melodii care vorbesc despre diverse tipologii umane creionate în Full of Me, de la muzica plină de esență a lui George Enescu citată în Mix of Dreams la nostalgia baladei In the Wee Small Hours of the Morning sau a piesei Samba Isaura, discul orchestrei fiind un produs la fel de variat precum realitatea Bucureștiului din anul 2015. Pe 28 noiembrie ești invitat și tu să simți pulsul acestui oraș care îi inspiră pe artiști! 

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă