13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBrown s-a razgandit

Brown s-a razgandit

Gestul premierului britanic Gordon Brown de a respinge ideea anticipatelor este calificat de opozitie si presa ca dovada de "slabiciune" si "teama".
Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, a declarat ieri, intr-un interviu pentru BBC, ca este "improbabil" sa convoace alegeri anticipate anul viitor, punand astfel capat speculatiilor politice pe aceasta tema ce au circulat in ultimele saptamani. "Cred ca cel mai important este sa ne ocupam sa aducem schimbarea in aceasta tara, deoarece oamenii vor o schimbare, iar eu raspund acestei cereri", a spus Brown, argumentandu-si decizia de a nu convoca anticipate prin dorinta de a le da timp britanicilor sa evalueze "viziunea" sa pentru tara. Pentru partidul de opozitie, anuntul nu putea veni la un moment mai potrivit: conform ultimelor sondaje, conservatorii au devansat laburistii, astfel incat David Cameron il poate acuza pe premier ca se teme de un scrutin si se agata de putere. "Am putut vedea slabiciune si indecizie. Este foarte clar ca (Gordon Brown) nu s-a concentrat pe a conduce tara in aceste luni, ci pe a trage sforile unei campanii pentru alegeri generale, iar acum a fost nevoit sa se retraga umilit. Este o mare dezamagire pentru mine si pentru milioane de oameni ca va trebui sa asteptam poate inca doi ani pana sa vedem o schimbare reala", a punctat Cameron.
Presa britanica, atat de stanga, cat si de dreapta, a criticat gestul lui Brown, acuzandu-l de "slabiciune" si "teama de alegeri".

Aliat anti-Iran
Gordon Brown ar sustine un atac limitat al SUA impotriva Iranului, afirma oficiali de la Pentagon citati de Sunday Telegraph. Surse de la Washington sustin ca premierul britanic a fost informat in legatura cu planurile SUA de lansare a unei "interventii limitate" impotriva bazelor Gardienilor Revolutiei din Iran. Brown a subliniat insa ca nu va sustine o campanie de distrugere a instalatiilor nucleare iraniene. "Britanicii inteleg necesitatea unui atac care sa nu vizeze instalatiile nucleare, ci structurile iraniene care sustin insurgentii irakieni. Intelegerea a fost facuta dupa ce Brown a devenit premier", dezvaluie Vincent Cannistraro, fost responsabil pentru colectarea de informatii la Casa Alba.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă