14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024

Breviar

Directiile judetene pentru cultura pot deveni… inspectorate pentru patrimoniu

Noul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, are de gand sa faca schimbari in directiile judetene pentru cultura, culte si patrimoniu cultural national. Vor fi astfel vizati directorii care pot fi schimbati cat de curand. De asemenea, urmand un gand al predecesorului sau, Mona Musca, va transforma actualele directii in inspectorate pentru patrimoniu cultural national. Printr-o asemenea transformare fostele directii vor beneficia de un personal specializat, care va putea urmari lucrarile de restaurare si va putea sa introduca monumentele de patrimoniu in circuitul turistic. Ne amintim ca la ultima conferinta de presa, inainte de a-si da demisia, Mona Musca marturisea ca principalul ei regret este acela de a nu fi putut sa infiinteze cele opt directii de cultura regionale, prin care s-ar fi putut accesa mai usor fonduri europene. Proiectul fostului ministru a fost respins de Guvern in primul rand din cauza opozitiei vicepremierului Marko Bela. Prin crearea inspectoratelor pentru patrimoniu actualul ministru incearca sa puna in practica macar o parte din proiectul inaintasului sau.

Revolutionarii care au primit terenuri, pe site-ul SSPR

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (care functioneaza in subordinea Guvernului) va afisa pe pagina web a institutiei numele si beneficiile care au fost obtinute de fiecare revolutionar in parte (raniti, retinuti, urmasi de eroi martiri si luptatori pentru victoria revolutiei).
Conform prevederilor Legii nr. 42/90, republicata si cu modificarile ulterioare, revolutionarii pot obtine cu titlul gratuit: teren extravilan – 10 mii de metri patrati; casa cu chirie; loc de veci etc. Conducerea SSPR-ului a inceput deja sa afiseze pe site-ul www.sspr.ro numele revolutionarilor care au obtinut terenuri intravilane si extravilane. Lista contine nume de generali, politisti, fosti si actuali deputati, dar si numele unor revolutionari care au obtinut, in conditii dubioase, o suprafata mai mare de teren decat prevede legea. Actiunea va continua pana cand toate prefecturile vor trimite listele cu beneficiarii terenurilor.

Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă