12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024

Breviar

Sefi noi la PNA

Pentru posturile ramase vacante in conducerea Parchetului National Anticoruptie s-au inscris 15 persoane – magistrati cu experienta. Acestia au fost intervievati de catre o comisie formata din ministrul Justitiei – Monica Macovei, seful PNA – Daniel Morar, si conferentiarul universitar de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Mihai Anitei. Aceasta comisie va decide care vor fi persoanele selectate pentru ocuparea respectivelor posturi. Surse de la Ministerul Justitiei au relatat ca propunerile, in scris, ale celor selectati vor fi trimise luni la Consiliul Superior al Magistraturii pentru avizare. In ceea ce priveste posturile vacante din conducerea DIICOT, interviurile continua inca. Cei din comisie sunt nemultumiti de persoanele care concureaza pentru aceste posturi.

Politia de Frontiera Iasi, decapitata

Mai multi ofiteri din conducerea Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Iasi au fost demisi in urma unui control al IGPF. Ancheta a stabilit grave nereguli in organizarea unui concurs pentru ocuparea mai multor posturi de agenti si ofiteri la IJPF Iasi. Au fost destituiti directorul DPF Iasi, comisar-sef Florin Tanase, si prim-adjunctul sefului IJPF Iasi, comisar Vasile Cornea (mutat pe o functie de executie la IJPF Galati). De asemenea, comisarul-sef Florica Anton, seful Biroului Management si Resurse Umane din IJPF Iasi, a fost deferit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere sau distrugere de inscrisuri. Seful IJPF Iasi, comisarul-sef Danut Munteanu, este si el cercetat pentru neglijenta in serviciu.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă