22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Alertă falsă într-o biserică din Paris. Vastă operațiune a Poliției, timp...

FOTO+VIDEO. Alertă falsă într-o biserică din Paris. Vastă operațiune a Poliției, timp de 25 de minute

UPDATE 18.20: Surse din cadrul Poliției franceze au declarat, pentru cotidianul Le Monde, că a fost vorba de o alarmă falsă la o biserică. 

Informația a fost confirmată de ministrul de Interne Bernard Cazeneuve, care nu a dorit să facă alte comentarii, a mai amintit publicația franceză. 

Aplicația pentru smartphone ‘Sistem de alertă și de informare a populației’, gestionată de autorități, lansase o alertă de atentat la mijlocul după-amiezii, referitoare la o biserică din cartierul Halelor, situat în arondismentul 1 al capitalei.

Autoritățile nu au făcut alte precizări cu privire la circumstanțele acestei alerte false.

——-

Poliția franceză a intervenit, în această după-amiază, în centrul Parisului, unde a fost emisă o avertizare privind un atac, conform unui anunț al Guvernului francez, scriu Reuters și presa franceză. 

Operațiunea poliției a avut loc în cartierul Halelor din Paris, din Primul Arondisment. Conform mai multor mărturii, s-au auzit focuri de armă în apropierea bisericii Saint Leu Saint Gilles, scrie Le Parisien. Oamenii aflați în zonă au fost evacuați, iar forțele de ordine au intervenit. 

Prefectura a confirmat o intervenție a forțelor de ordine și a comunicat un singur mesaj: ”Evitați zona”. Parizienii au primit pe telefon o alertă în care erau sfătuiți să evite Primul Arondisment. (vezi foto din galerie)

 

În cele din urmă, operațiunea s-a încheiat, alerta teroristă a fost ridicată, însă poliția nu a explicat ce s-a întâmplat. 

Alerta a durat cu aproximație 25 de minute. 

 

În curs de actualizare 

 

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...
Ultima oră
Pe aceeași temă