32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialBratara care salveaza vieti

Bratara care salveaza vieti

Primaria municipiului Timisoara a implementat, in urma cu cateva luni, un sistem de supraveghere a persoanelor varstnice, unic in Romania. De el beneficiaza, 24 de ore din 24, 56 de batrani care locuiesc singuri si care sufera de diferite maladii.
Aparatura a costat doar 30.000 de euro si a fost adusa din Franta. Sistemul are o unitate centrala, situata la Centrul de Asistenta Sociala, formata dintr-un computer si un aparat special pentru receptionarea apelurilor. La randul lor, batranii au un alt aparat, anexat telefonului, cu rol de interfon, dar si o bratara sau un lantisor care au atasat un buton special.
Accesand butonul, de la o distanta de pana la 300 de metri, persoana aflata in pericol intra in legatura directa cu un operator de la Centrul de Asistenta Sociala. In momentul in care cineva apeleaza acest serviciu, pe ecranul computerului apar, automat, adresa si fisa medicala a persoanei respective.
Viceprimarul orasului, Adrian Orza, care este si initiatorul proiectului, a spus ca, in functie de dialogul cu persoana respectiva, se iau masurile. Daca situatia o impune, este alarmat serviciul de Ambulanta, iar daca nu se recomanda o interventie a doctorilor, atunci un asistent social se va deplasa in cel mai scurt timp la adresa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă