4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialBraşov: Bătrâna căutată de poliţişti după ce a fost lăsată să plece...

Braşov: Bătrâna căutată de poliţişti după ce a fost lăsată să plece din spital, găsită moartă

Bătrâna în vârstă de 82 de ani, dată dispărută de familie după ce, sâmbătă, a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci din Spitalul "Tractorul" din Braşov, a fost găsită moartă, duminică seară, de polițiști, pe un câmp din apropiere de Brașov, relatează Mediafax.

Bătrâna a fost găsită moartă, duminică seară, pe un câmp de lângă Braşov, iar pe trupul acesteia nu au fost descoperite urme de violenţă, cel mai probabil decesul fiind provocat de frig, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Județene Braşov, comisar şef Liviu Naghi. 

Cauza decesului va fi stabilită însă în urma necropsiei.

Femeia în vârstă de 82 de ani, Ioana Caloian, a fost transferată, sâmbătă dimineață, cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov la Spitalul "Tractorul", unde bătrâna a refuzat internarea, părăsind de bunăvoie unitatea medicală, fără a mai reveni.

O nepoată a bătrânei, Crina Coliban, a postat un anunţ pe Facebook în care solicita sprijinul oamenilor şi arăta că bunica sa a plecat din spital "însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi".

"Bunica mea a dispărut astăzi (sâmbătă – n.r.), la ora 07.00. Adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean la Spitalul «Tractorul», medicul de gardă a întrebat-o cum se simte, bunica a spus că vrea acasă şi medicul i-a semnat externarea (!!) Bunica a plecat însoțită de o infirmieră care s-a oferit să o ducă la un taxi (!) din spital, în tricou, pantaloni de pijama şi papuci de casă. Taximetristul nu a luat-o. A fost văzută înfăşurată cu o păturică albă în dreptul patiseriei de lângă Piața Tractorul. Spunea că vrea acasă «la Brăila» şi nu cunoaşte adresa din Braşov. Vă rog…orice detaliu e de ajutor“, scria femeia.

Crina Coliban declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că bunica sa s-a simţit foarte rău sâmbătă, suferind un edem pulmonar cu stop cardiorespirator, şi a solicitat intervenţia unei ambulanţe.

"A fost resuscitată cardiac timp de 40 de minute, apoi a fost dusă la Spitalul Judeţean. De acolo, ieri dimineaţă, la ora 07.00, medicii au decis să o trimită la Spitalul «Tractorul» pe motiv că nu mai era de competenţa lor, pentru investigaţii la Secţia de Urologie. Ne-am dus cu ea şi acolo ni s-a spus că trebuie să-i aducem nişte haine de acasă. Mama mea s-a dus acasă să ia haine… a lipsit 20 de minute, iar când s-a întors gardianul i-a spus că bunica a plecat cu un taxi, în pijamale şi papuci de casă“, spunea femeia.

Ea preciza că gardianul de la spital i-a povestit că bunica sa a fost lăsată de medicii de pe ambulanţă pe un scaun, pe coridor, cu fişa medicală în mână.

"A venit apoi medicul Grigore, o femeie, şi a întrebat-o «Cum te simţi, mamaie?». Bunica a spus: «Bine şi vreau să plec acasă, la Brăila». Doctoriţa Grigore i-a spus apoi «Mie dacă-mi semnaţi fişa asta, puteţi să plecaţi». Şi ea a semnat“, mai spunea nepoata femeii dispărute.

Ea afirma că gardianul i-a povestit că bătrâna i-a cerut 100 de lei ca să plece acasă, la Brăila, şi că o infirmieră care îşi încheiase ziua de lucru a condus-o până la un taxi, deşi bătrâna era îmbrăcată în pijamale.

Când s-a urcat în taxi, bătrâna a spus că vrea să meargă la Brăila, iar taximetristul a refuzat cursa.

"A urcat într-un alt taxi şi a spus din nou că vrea să ajungă la gară ca să meargă la Brăila. A coborât undeva din taxi şi nu mai ştim nimic de ea“, mai spunea nepoata.

La rândul său, directorul medical al Spitalului "Tractorul" din Braşov, Daniela Neculoiu, declara că a fost deschisă o anchetă internă în acest caz.

Medicul preciza că bătrâna era conştientă şi orientată tempo-spaţial, iar legal, în momentul în care a semnat că nu doreşte internarea, nu poate fi oprită să plece din spital, însă "omeneşte" ar fi trebuit oprită până la sosirea aparţinătorilor.

"După ce a fost adusă la noi de la Spitalul Judeţean, a fost preluată de medicul de gardă care i-a propus internarea. Ea a refuzat şi a spus că vrea să plece acasă. Medicul a încercat să o convingă aproape o oră să nu plece, dar ea a susţinut că vrea acasă. A semnat pe proprie răspundere că refuză internarea şi a fost ajutată să găsească un taxi. Dacă semnează, tu nu-l mai poţi opri pe pacient să plece, legal. Dar, omeneşte, medicul de gardă ar fi trebuit să facă tot posibilul să o oprească până la sosirea aparţinătorilor“, spunea Neculoiu.

Întrebată de ce a fost lăsată să plece în pijamale şi papuci de casă, ţinând cont că afară era frig, Neculoiu a spus că "aşa a venit de acasă" şi că nu avea alte haine la garderobă.

Cele mai citite

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă