14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Brandurile italiene de lux au deschis Săptămâna Modei la Milano

FOTO. Brandurile italiene de lux au deschis Săptămâna Modei la Milano

Casele de modă Armani şi Prada, a început, miercuri, seria de defilări grandioase pe podiumul Săptămânii Modei, unde până la 29 februarie, creatorii îşi prezintă tendinţele viitorului sezon toamnă/iarnă 2016. Astfel, după New York, Londra şi Madrid, Milano devine gazdă a modei pentru firme prestigioase precum Gucci, Versace sau Moschino, relatează EFE.

În prezenţa premierului italian, Matteo Renzi, Gucci a deschis festivalul cu o colecţie de toamnă/iarnă plină de culori, pe care designerul Alessandro Michele a numit-o Rhizomatic Scores. De la monocolore la combinaţii discordante de culori sau la materiale inscripţionate cu modele de şerpi, Michele a prezentat o selecţie de toalete eclectice, scrie Reuters.

Modelele au purtat fuste brodate cu paiete, costume cu taior şi pantaloni, rochii de mătase în stil chinezesc, pelerine, colanţi de culori strălucitoare şi o mulţime de pălării. Toate ţinutele au fost accesorizate cu genţi, platforme înalte şi ochelari mari.

 

View on YouTube

 

 

La Fay, care face parte din grupul Tod, directorii de creaţie Tommaso Aquilano şi Roberto Rimondi s-au inspirat de pe coasta de vest americană pentru desenele lor. Ei spun că au combinat generaţia tânără din California cu cea din Italia, iar linia lor include frumoase haine italiene dar cu accente folk şi broderii care amintesc de marile câmpii americane, citează Reuters.

Rochii şi jachete din bumbac, decorate cu franjuri şi ciucuri, au fost purtate cu cizme de cowboy brodate. Cu înclinaţii spre romantic şi folk, modelele erau florale, rochiile aveau volane, fustele erau evazate iar jachetele erau bej-nisipii, burgundi, orchid (care a fost culoarea anului 2014), albastru închis sau negru.

Roberto Cavalli a prezentat o gamă largă de modele cu broderii bogate. Loial dragostei fondatorului casei de modă pentru materialele animal print, directorul de creaţie Peter Dundas a folosit modele de tigri şi leoparzi pe haine de blană, costume, fuste şi eşarfe. Blugi cu broderii florale, rochii lucioase şi costume negre cu pantaloni, toate pline de paiete, amintesc de anii 1970.  Nu au lipsit nici rochiile vaporoase, transparenţele, catifeaua, jocurile geometrice şi mai ales strălucirile sau materialul din jeans folosit atât la pantaloni cât şi la jachetele maxi. Sacouri strânse pe talie de culoare galben intens au fost purtate pe dedesubt cu cămăşi ample şi decoltate, în timp ce jachetele strâmte negre cu nasturi aurii s-au combinat cu pantaloni evazaţi şi bluze închise până la gât.

View on YouTube

Joi podiumul aparţine colecţiilor caselor de modă Max Mara, Fendi, Prada şi Moschino.

 

 

 

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă