13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialBOX: Lucian Bute vs Badou Jack se dispută în dimineața zilei de...

BOX: Lucian Bute vs Badou Jack se dispută în dimineața zilei de 30 Aprilie la Washinghton

Boxerul Lucian Bute, cel poreclit odată "Mister KO", e gata să recucerească centura la categoria supermijlocie, cea care l-a consacrat. El îl va înfrunta pe Badou Jack în dimineața zilei de 30 Aprilie la Washinghton.

În vârstă de 32 de ani, Badou Jack este deținătorul celei mai vechi și prestigioase centuri din box, WBC, pe care și-o va apăra pentru a doua oară. La profesionişti, Jack are 20 de victorii, dintre care 12 obţinute înainte de limită şi o singură înfrângere.

În aceeași gală va boxa și ultimul adversar al lui Bute, James De Gale, care își va apăra centura mondială IBF la categoria supermijlocie în fața lui Rogelio Medina. Considerat cel mai bun pugilist al lumii la categoria supermijlocie, James DeGale l-a învins la limită pe Bute în noiembrie, în urma unui meci spectaculos, în care mulţi specialişti l-au văzut învingător pe român.

Câştigătorul meciului Bute – Jack îl va întâlni pe cel din meciul DeGale – Medina, într-o luptă pentru unificarea centurilor IBF şi WBC la categoria supermijlocie. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de 4 ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de 9 ori. Între 2012 şi 2014, Bute a boxat de două ori la categoria semigrea, însă a decis să revină la "prima dragoste".

Gălăţeanul are 32 de victorii, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. Dacă va reuși victoria pe 30 aprilie, Bute va fi singurul român care a deținut centuri mondiale în două versiuni.

Meciul dintre Bute și Badou va începe la ora 6.30 ora României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă