11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBoureanu, urmarit penal de DNA

Boureanu, urmarit penal de DNA

DNA a inceput urmarirea penala impotriva deputatului Cristian Boureanu. Vicepresedintele PD-L este cercetat in legatura cu activitatea depusa in urma cu opt ani, cand avea calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Loteriei Romane.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala impotriva deputatului PD-L Cristian Boureanu. Demnitarul a primit o citatie prin care a fost informat ca este cercetat in legatura cu calitatea sa de membru in Consiliul de Administratie al Loteriei Romane, functie ocupata in urma cu opt ani. Vicepresedintele PD-L sustine ca demersul DNA are legatura cu anuntarea candidaturii sale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges. "Am fost anuntat printr-o scrisoare nerecomandata sa ma prezint la audieri pe data de 6 mai. Este ilegal sa fiu anuntat ca s-a inceput urmarirea penala impotriva mea fara macar sa fiu audiat. Este cel putin suspect", ne-a declarat deputatul.
Boureanu a mai aratat ca exista o serie de coincidente, cum ar fi semnatura de pe citatie, care ii apartine procurorului Emilian Eva, "omul de casa al PNL si prieten foarte bun cu Relu Femechiu".

Conform unor surse judiciare, deputatului PD-L nu i s-au prezentat inca invinuirile in aceasta cauza. In plus, Cristian Boureanu crede ca acest dosar scos de la "naftalina" miroase de la o posta a razbunare politica. "Nu am nici un dubiu ca aceasta ancheta are legatura cu anuntarea candidaturii mele la presedintia Consiliului Judetean Arges intr-un judet plin de ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete", a mai completat Boureanu.
Vicepresedintele PD-L sustine ca nu a comis nici o ilegalitate in anul 2000, pe cand lucra la Loteria Nationala, si ca cei de la Finante nu l-au gasit cu nimic in neregula in ultimii opt ani, asa ca s-au apucat de cautat nod in papura. "In urma cu opt ani nu am facut nimic ilegal ca membru in Consiliul de Administratie al Loteriei. Imi permit sa fiu suspicios in legatura cu aceasta cauza, deoarece sunt prea multe coincidente. Acest dosar are legatura directa cu politicul, cu aceasta campanie electorala. O sa ma prezint la DNA chiar daca citatia a fost facuta la o adresa gresita", a completat Boureanu.

Posesorul unei averi impresionante, dar si cu datorii la banci de aproape 6 milioane de euro, tanarul deputat s-a specializat in tranzactii imobiliare. Conform declaratiei de avere, in anul 2007 Boureanu a cumparat 17 terenuri, majoritatea in Bucuresti, si a vandut trei.
In februarie 2008, deputatul si-a mai cumparat un apartament in Manhattan, New York, pentru care a platit 370.000 de dolari. Conform propriilor declaratii, Cristian Boureanu mai detine bijuterii si diamante in valoare de 280.000 de dolari, este actionar in mai multe firme si detine… o Dacie 1310 din 1984.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă