2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialBoşcodeală a anunțat că NU mai candidează la şefia PSD Buzău

Boşcodeală a anunțat că NU mai candidează la şefia PSD Buzău

Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, a anunţat, joi, că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia filialei judeţene PSD Buzău, întrucât dorește să îşi rezolve mai întâi problemele în justiţie, informează Mediafax.

“Nu voi mai candida pentru șefia PSD. Eu vreau în primul rând să îmi rezolv problemele din justiție și abia după aceea mă gândesc să mă reîntorc la șefia partidului. De asemenea, nu voi candida pentru nicio altă funcție și vă garantez că niciunul dintre colegii aflați în aceeași situație nu va mai candida, indiferent de ce vor spune dumnealor”, a afirmat Constantin Boșcodeală.

Citește și: Boșcodeală vrea din nou la șefia PSD Buzău, dacă își ”rezolvă problema cu justiția”

În același context, liderul PSD Buzău a precizat că, până la acest moment, nu s-au depus oficial candidaturi pentru funcțiile din partid, deși alegerile din organizația județeană a PSD sunt fixate pentru 19 septembrie.

Totodată, liderul PSD Buzău a spus că, personal, îl va susține la alegerile din partid pe deputatul Marcel Ciolacu.

“Până acum nu s-a înscris nimeni. Timp mai este suficient și am înțeles că domnul Ciolacu ar dori să candideze pentru prima funcție în partid, iar din acest punct de vedere are tot sprijinul meu”, a declarat Constantin Boșcodeală.

În 30 mai, Constantin Boșcodeală declara că, dacă își va rezolva problemele în justiție, el fiind condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu fără ca decizia să fie definitivă, va candida în toamnă pentru un nou mandat de șef al PSD Buzău.

“Eu sunt nevoit să fac un pas înapoi pentru că s-au ivit problemele cu justiția pe care le știți, însă vreau să vă anunț că, dacă-mi voi rezolva problema până în toamnă, nu-mi va sta nimeni în cale pentru funcția de președinte”, spunea Boșcodeală.

Citește și: UPDATE: Primarul din Buzău, condamnat la închisoare cu EXECUTARE. Prima reacție a lui Boșcodeală

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală, primar al Buzăului și președinte al organizației județene a PSD Buzău, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care fusese trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

De altfel, Boșcodeală a făcut apel, care se judecă acum la Curtea de Apel Brașov.

De asemenea, în iunie 2014, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

În februarie, imediat după decizia instanței de a-l condamna la închisoare, Boșcodeală declara că își va delega atribuțiile de primar către cei doi viceprimari ai Buzăului, Sebastian Radu și Fănică Bârlă, dar și că va demisiona din funcția de președinte al PSD Buzău.

Ulterior, el anunţa că rămâne la conducerea organizației PSD Buzău, luând această decizie după o discuție purtată cu liderul partidului, Victor Ponta.

Constantin Boşcodeală este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzău, iar din 2010 este liderul organizaţiei judeţene PSD Buzău.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă