19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialBorcea: teren vandut de 8.300 de ori mai scump

Borcea: teren vandut de 8.300 de ori mai scump

Presedintele executiv al clubului Dinamo Bucuresti, Cristian Borcea, a dat un tun imobiliar de 28 de milioane de euro in zona Mamaia Nord, cu sprijinul primarului Constantei, Radu Mazare, anunta agentia NewsIn. Prin tranzactiile pe care le-a facut, Borcea a prejudiciat statul cu 19.323.827 euro si municipiul Constanta cu 8.357.183 euro, arata procurorii.
In rechizitoriul procurorilor DNA la dosarul in care Mazare a fost trimis in judecata, se arata ca Borcea a cumparat, in 2002, un teren de 8.990 mp cu numai 54 de euro si l-a vandut cu 449.541 de euro. Borcea a castigat din tranzactie de 8.300 de ori mai mult decat a investit. Potrivit rechizitoriului, aceasta nu este singura tranzactie a lui Borcea cu primarul Mazare, presedintele executiv de la Dinamo devenind proprietar pe terenuri prin cumpararea de asa-zise drepturi succesorale.

 

Pe langa terenul din Mamaia Nord, Borcea ar mai fi primit 19.669 mp de terenuri pentru suma de 124 euro, "suprafete ale caror valori, subevaluate, insumeaza 1067.604 euro".
Borcea este acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice deoarece, incepand cu anul 2001, a primit de la mai multi asociati drepturi succesorale vizand 1.531.250 mp terenuri intravilane in Constanta. Conform DNA, Cristian Borcea "a savarsit cu intentie directa faptele descrise".

» Afacerea Borcea-Mazare. Procurorii il acuza pe presedintele clubului Dinamo ca ar fi primit, cu sprijinul primarului Constantei, doua hectare de teren pentru 124 de euro.

Tatiana Dabija
Tatiana Dabijahttp://tatiana-dabija
Tatiana Dabija, sef departament Eveniment
Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă