11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialBolnavi din SE, aduşi la Bucureşti cu elicoptere

Bolnavi din SE, aduşi la Bucureşti cu elicoptere

Pacienţi din judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea au fost transportaţi cu elicopterele MAI.

 

Trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie au transportat, joi, la spitale pacienţi din judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, printre aceştia fiind şi un nou-născut cu probleme de sănătate, care fost adus la o unitate sanitară din Capitală.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a decolat, ieri dimineaţă, din Bucureşti pentru a prelua doi bărbaţi din comunele Galbenu şi Racoviţa, judeţul Brăila, diagnosticaţi cu atac vascular cerebral, aceştia urmând să fie transportaţi la o unitate spitalicească din Brăila. Ulterior, elicopterul a preluat din Brăila un nou-născut cu probleme de sănătate. Un alt elicopter a decolat din Bucureşti spre localităţile Dâlga şi Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, pentru a prelua două femei însărcinate şi a le aduce la o unitate sanitară din Călăraşi.

De la Tulcea, un elicopter a plecat spre Miloşeşti, judeţul Ialomiţa, pentru a prelua un bărbat care avea nevoie de dializă şi a-l transporta la Slobozia. Peste 50 de pacienţi au fost transportaţi la spitale cu elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, fiind executate 22 de misiuni de salvare în 37 de localităţi, a anunţat, miercuri seară, Ministerul Administraţiei şi Internelor. Meteorologii au emis  avertizare cod galben de ger pentru toată ţara. Potrivit avertizării, până duminică, la ora 10.00, va fi ger în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când temperaturile minime vor fi în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.   Text Box:  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă