10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialBogdan Licu, suspectat că ar fi plagiat în teza de doctorat, a...

Bogdan Licu, suspectat că ar fi plagiat în teza de doctorat, a fost avizat favorabil de CSM pentru funcția de adjunct al procurorului general: Dacă se va dovedi că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz favorabil, joi, cu unanimitate de voturi, numirea lui Bogdan Licu în funcția de adjunct al procurorului general, informează Agerpres. Suspectat de plagiat, Licu contestă această acuzaţie, menţionând că dacă se dovedeşte că a plagiat, îşi va da demisia din orice funcţie.

“Eu consider că nu am plagiat în acea teză de doctorat. Am fost întrebat de ce am cerut în luna martie renunţarea la titlul de doctor. În viaţa fiecăruia vine la un moment dat un moment de analiză asupra lucrurilor făcute sau nefăcute. Fiind pusă foarte intens această problemă în media despre lucrările de doctorat, mi-am revăzut şi eu lucrarea. Vă spun că nu am plagiat, asta este opinia mea, am specificat toţi autorii la subsol, nu există pagină fără notă de subsol. Din punct de vedere obiectiv, nu am niciun element din partea niciunei instituţii. Eu am spus, dacă s-a dovedit că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie delegată, numită, am declarat asta”, a declarat Bogdan Licu.

Conform calendarului stabilit, pe 30 decembrie vor fi transmise avizele către Ministerul Justiției.

Combaterea corupției în administrația publică locală și a infracțiunilor silvice se numără printre principalele obiective din planul managerial al lui Bogdan Licu, candidat la funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), mai adaugă sursa citată.

Licu își mai propune sporirea eficienței în instrumentarea cauzelor care au ca obiect infracțiuni de spălare a banilor și evaziune fiscală și responsabilizarea procurorilor în vederea creșterii numărului de sesizări din oficiu, prin valorificarea informațiilor din mass-media și din alte surse.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă