10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialBogdan Huţucă, noul prefect al Constanţei

Bogdan Huţucă, noul prefect al Constanţei

După mai multe căutări, ezitări şi discuţii cu partenerii din PSD, liberalii constănţeni s-au hotărât asupra noului prefect al Constanţei. Acesta este Bogdan Huţucă, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

 

Învestirea în funcţie a avut loc ieri, în prezenţa ministrului delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. „Numirea în funcţia de prefect intervine într-un moment deosebit de important la nivelul judeţului, având în vedere că urmează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, deci adaptarea mea la atribuţiile funcţiei de prefect şi activităţile prefectului trebuie să intervină într-un timp extrem de scurt. În perioada următoare aşteptaţi-vă la mai puţine declaraţii, dar la foarte multă implicare. Sunt funcţionar public, am condus Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, am fost parte din Ministerul Finanţelor, parte din Guvernul României şi iau ordinul premierului ca pe o sarcină de serviciu pe perioadă temporară”, a declarat Bogdan Huţucă, după ceremonia de învestire. La ceremonie au participat parlamentarii liberali, mai mulţi directori de deconcentrate, viceprimarul Decebal Făgădău.

Ministrul delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, a precizat că noul prefect al judeţului Constanţa are mai multe obiective imediate, printre care asigurarea legalităţii procesului electoral pentru alegerile locale şi pregătirea alegerilor parlamentare. El a menţionat că reprezentanţii MAI vor lua toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine în privinţa alegerilor locale.

„Vom insista pe respectarea corectitudinii procesului electoral, suntem decişi şi vom lua toate măsurile necesare cu cei care nu respectă legea. Ministerul de Interne a lansat o campanie legată de mita electorală şi toţi cei din cadrul MAI care se ocupă de procesul electoral trebuie să aplice legea strict”, a menţionat Victor Paul Dobre.

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă