21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBocaneala a facut-o de oaie la Suceava

Bocaneala a facut-o de oaie la Suceava

» Meciul Cetate Suceava-Ceahlaul Piatra Neamt, contand pentru Liga a II-a, incheiat cu scorul de 1-0 dupa 97 de minute de joc, a avut un final incarcat de violenta, lucru mai rar intalnit in esalonul secund. Jucatorii echipei gazda l-au lovit minute in sir pe arbitrul Marius Bocaneala, care a scapat intreg doar cu ajutorul jandarmilor si al colegilor de la linie, Catalin Savu si Catalin Teodor.

Furia fotbalistilor suceveni a fost alimentata de-a lungul intregului meci din cauza deciziilor controversate ale centralului. Samanta scandalului a fost semanata in minutul 40, cand Martin, de la gazde, a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Martin l-a agresat pe arbitru, iar cele doua tabere s-au incaierat pentru prima oara, dar  fara urmari de nici o parte. La inceputul reprizei secunde, Bocaneala a incins din nou spiritele, acordand un penalty oaspetilor, la un fault in afara careului, dupa care a revenit asupra deciziei.

In final s-au aratat sase minute de prelungire, iar in ultimul minut al acestor prelungiri (dupa unele opinii, in minutul 7, deci dupa prelungirile aratate), Bocaneala a acordat penalty pentru nemteni. Lovitura de pedeapsa a fost transformata, insa Bocaneala nu a mai apucat sa fluiere sfarsitul meciului, fiind inconjurat de fotbalistii suceveni, care l-au imbrancit, alergat si lovit, inclusiv cu picioarele. Cei mai "vehementi" agresori au fost Mugur Bolohan si Ionut Pavel, care il mai bruscase pe arbitru si la faza din minutul 49. Marius Bocaneala a primit ingrijiri medicale de la doctorul formatiei sucevene, Edgar Schatcer, care a declarat ca acesta avea contuzii la umeri, la coaste, pe picioare si pe fata.

"Bocaneala ar fi trebuit arestat"
Antrenorul echipei Cetatea Suceava, Marian Pana, a declarat la finalul partidei cu Ceahlaul Piatra Neamt ca arbitrul partidei, Marius Bocaneala, ar trebui arestat pentru maniera in care a condus la centru meciul dintre cele doua formatii. "Un moment incredibil, pe care nu am crezut ca pot sa-l traiesc in viata mea. O experienta fenomenala pe un teren de fotbal. Nici pe vremea lui Ceausescu, cand jucam la Flacara Moreni si Victoria Bucuresti nu mi s-a intamplat asa ceva. Consider ca acest arbitru, si nu cred ca sunt prea dur, nu trebuie sa mai stea printre oameni.

Pentru el e foarte simplu sa nu mai arbitreze, pentru ca e baiat de bani gata. Nu asta e solutia. Pentru ce a facut trebuie arestat. Eu asa cred. Poate spun vorbe grele, dar un om care sa aduca intr-o criza de nervi atata lume…. Ii rog din tot sufletul pe cei care doresc sa faca ceva pentru aceasta echipa sa ne ajute sa ne desfasuram activitatea normal la acest club, sa incepem sa ne organizam ca sa nu mai patim acest lucru", a spus Pana.

"Nici vorba de greseli de arbitraj"
Pe de alta parte insa, antrenorul secund al FC Ceahlaul, Mihai Ionescu, este de parere ca Bocaneala a arbitrat corect. "Cetatea nu a tras nici un sut, nu a avut nici o ocazie. Toate meritele apartin echipei Ceahlaul. Este o victorie categorica si nu s-a pus problema unei greseli de arbitraj. Nu stiu de unde aceasta ostilitate fata de Ceahlaul. si la Botosani am patit acelasi lucru. Noi nu avem voie sa jucam la victorie? Toate echipele ne acuza ca venim cu arbitrii, dar noi jucam numai pe teren", a completat Ionescu.

 

» Stan spune ca masina sa a fost avariata In incidentele de la Suceava
Directorul general al gruparii Otelul Galati, Marius Stan, a declarat ca masina sa, pe care i-o imprumutase cumnatului sau, arbitrul Marius Bocaneala, a fost zgariata toata dupa partida Cetatea Suceava-Ceahlaul, la finalul careia centralul a fost batut. "Cumnatul meu a cazut in mijlocul altor interese. Ce sa-mi mai povesteasca, faptul ca e viu? Am vazut imaginile de acolo, este regretabil, asemenea fapte nu au ce cauta in fotbal. Acum trebuie sa-mi duc masina in service, Marius era cu autoturismul meu, a fost zgariata toata. Probabil ca am sa i-o vand lui", a spus Marius Stan.

» Bocaneala a parasit stadionul la o ora si jumatate de la finalul partidei, fiind escortat de politie pana la iesirea din localitate. Bocaneala nu a cerut certificat medico-legal si nici nu a depus plangere la politie impotriva agresorilor.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...
Ultima oră
Pe aceeași temă