22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialBlugii Jeans de prin Capitala

Blugii Jeans de prin Capitala

M-a amuzat teribil candva o vorba rostita de un barbat cum ca "blugii marita femeile". Dar oricat de comica mi se pare, pe atat de adevarata este.

Blugi, jeans sau blue-jeans, indiferent cum lumea i-ar numi, reprezinta acea piesa care reuseste, aproape de perfectiune, sa camufleze acele defecte fizice de care noi, femeile, suntem mereu nemultumite. Denimul, materialul cel mai popular din lume, care ascunde celulita, strange abdomenul sau da fermitate partii dorsale, este nemuritor, a facut istorie si a depasit orice granita legata de generatie, statut social sau religie. Denimul, care sta la baza acestor "sexy blue-jeans", a generat de-a lungul timpului opinii puternice ale designerilor, adolescentilor sau starurilor de cinema.
Cu multe controverse privind nasterea denimului, blugii exista in garderoba fiecarui om, indiferent de varsta, ocupatie sau pozitie sociala. Ei s-au purtat si se poarta la sacou, tricouri, accesorizati sau nu, cu pantofi eleganti sau tenisi, genti elegante sau rucsac, la gale sau in fata blocului, ei sunt vazuti pe strada imbracand majoritatea oamenilor. Dar, desi blugii sunt foarte versatili si adaptabili oricarui gen de tinuta, achizitionarea unei perechi depinde, in ultima instanta, de forma corpului fiecaruia. Dincolo de tendintele in moda, un purtator de blugi isi va alege intotdeauna acel model in functie de cum il va avantaja.

Intamplarea face ca, in decursul ultimei saptamani, patru dintre prietenele mele si-au cumparat cate o pereche de blugi, independent una de cealalta, modele diferite, marci si preturi variate. Blugii Skinny raman inca in topul preferintelor, putand fi gasiti si la preturi mai mult decat derizorii – 40 lei – la Just Sons Studio, dar si ceva mai ridicate, asa cum sunt cei de la Little Big, la 175 lei. O alta alegere a fost modelul clasic, lucru rar printre multitudinea de modele din ultimul trend, la magazinul Colins, in jur de 250 lei. Un alt model de blugi, stretch, dar cu o croiala dreapta poate fi cumparat de la Kenvelo la doar 80 lei perechea. Din experienta lor am inteles ca obtinerea unor blugi potriviti pentru fiecare forma si gust nu este deloc un demers usor, chiar daca Bucurestiul este plin de branduri de jeans. Mai mult decat atat, pana cand nu vor exista si in Romania ateliere speciale pentru retusuri in cadrul magazinelor, obtinerea unei perechi de blugi cu o lungime adecvata inaltimii fiecaruia va constitui mereu o problema majora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă