18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialBlocaj total in distribuirea medicamentelor la Tulcea

Blocaj total in distribuirea medicamentelor la Tulcea

Noile reglementari adoptate zilele trecute de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate privind compensarea medicamentelor a creat haos in farmaciile din judetul Tulcea.
Intrucat noile norme presupun alte preturi la toate medicamentele care se distribuie in baza unor retete compensate, farmacistii tulceni au declarat ca in doua-trei zile vor inchide farmaciile, pana cand vor reusi sa calculeze preturile si sa deprinda metodologia de calcul. Cert este ca nici una dintre farmaciile municipiului Tulcea, dupa primirea noilor reglementari, nu a mai eliberat medicamente compensate si gratuite.
Mai mult, sefii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Tulcea au declarat ca doar sase farmacii din judetul Tulcea mai au plafon disponibil pentru medicamentele compensate, dar si la acestea stocul e pe cale sa fie epuizat.
Atat Casa de Asigurari de Sanatate din judetul Tulcea, cat si medicii de familie si farmacistii din acest judet asteapta o promisa rectificare a bugetului pentru asigurari de sanatate, pentru a mai putea fi distribuite medicamente compensate. Pana atunci, bolnavii tulceni au doar o singura solutie: sa-si cumpere medicamentele de care au nevoie la pretul intreg.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă